Vodovod za već izgradjenu vodovodnu mrežu

LESKOVAC

U naselju Podrum u Leskovcu počeli su radovi na izgradnji vodovoda koji će povezivati već izgrađenu vodovodnu mrežu sa cevovodom koji ide iz rezervoara na Rudarskoj kosi prema gradu.

Vrednost ugovora je 12,1 milion dinara, a rok za izvođenje radova 60 dana. Ukupna dužina planirane vodovodne mreže predviđene ovom ugovorom je 350 metara. Njenom izgradnjom omogućiće se nastavak cevovoda za povezivanje naseljenih mesta Nomanica, Gornje i Donje Krajince, Zloćudovo, odnosno mesta koja idu ka Vlasotincu.

„Nakon izgradnje ovog cevovoda i povezivanjem na vodosistem „Barje“ biće omogućeno vodosnabdevanje pet naseljenih mesta istočno od grada, gde je već izgrađena razvodna mreža, a to su Guberevac, Donji i Gornji Bunibrod, Žižavica i Badince“ rekao je danas

Gradonečalnik Leskovca  Goran Cvetanović prilikom obilaska radova.

Nije bilo lako dobiti sve saglasnosti oko izvođenja radova na izgradnji vodovoda, odnosno veze istočnog vodovoda sa cevovodom od rezervoara Rudarska kosa, rekao je Cvetanović i dodao:

„Dobiti saglasnost od železnice ili ode Putreva Srbije je jedan dug proces, naporan, i to je nešto nevidljivo, nemerljivo, ali bez toga ne bi mogli ni danas da krenemo sa radovima“

Danas je rečeno i da je u toku izrada tehničke dokumentacije za 15 naseljenih mesta, koja će biti povezana nakon izgradnje cevovoda, a vrednost ugovora je 3 miliona 750 hiljada dinara.

Izvođač radova na izgradnji vodovoda u Podvorcu je AD „Crna Trava“.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mir mir mir, niko nije kriv, ava ava ava sudija je krava, kupus i pecenje slatko pomirenje
mir mir mir, niko nije kriv, ava ava ava sudija je krava, kupus i pecenje slatko pomirenje
7 godine pre

Primetna je saradnja Crne Trave i Direkcije. Otkakao je Crna Trava izasla iz Zikin Vodovod, ne vadi se iz Milenkovu Direkciju. Pa posle propao Dom, a ono niko se nije mesao u gradjevinske raspodele, stambene raspodele, zmurilo se pred kradjama, propadnje grada potpomognutim ugradnjom licnih interesa, olako se prastala otimacina para preko gradskih projekata.