Šesti samit fotografa eks Jugoslavije

LESKOVAC

 

Foto klub “Leskovac”, uz finansijsku podršku grada Leskovca, organizuje VI Samit fotografa eks Jugoslavije, koji će ove godine okupiti više od 50 eminentnih fotografa iz zemlje i regiona. Program manifestacije obuhvata četiri izložbe, dve su međunarodne, kolektivne, prošlogodišnjih i ovogodišnjih učesnika Samita, kao i dve samostalne istaknutih umetnika Branislava Strugara, majstora fotografije Foto saveza Jugoslavije i Srbije i člana ULUPUDS-a, kao i predsednika Fotografskog saveza Slovenije Ive Borka, takođe majstora fotografije ovog udruženja.

Učesniku iz Slovenije, Ivi Borku biće uručena novoustanovljena nagrada “Tomin šešir”, koja je tako nazvana po vodećem fotografu sa ovih prostora Tomislavu  Peterneku. Osim toga na programu su prezentacije foto saveza i pojedinaca, predavanja, tribine i snimanja na terenu, ove godine u Leskovcu, okolini i na lokalitetu Đavolja Varoš.

Foto klub “Leskovac” VI Samit organizuje u saradnji sa foto savezima iz bivših jugoslovenskih republika i Leskovačkim kulturnim centrom.

Direktorka LKC-a Sanja Conićj je ocenila da ova manifestacija zaslužuje svu pažnju.

„Ovo je još jedna manifestacija koja postoji u Leskovcu i koja kao predznak ima eks Jugoslavija. Na to smo naročito ponosni, jer pokazujemo da nas kultura spaja. Ništa nas ne može rastaviti jer postoji slučnost identiteta, jezika, kulture, kao i blizina prostora. Drago nam je što možemo ugostiti naše prijatelje, ali i otići kod njih,“ dodala je Conić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare