Šta su deca poručila predsedniku opštine Vlasotince

VLASOTINCE

Mališani iz   Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ I članovi učeničkog parlamenta i vršnjačkog tima OŠ “Siniša Janić” u Vlasotincu bili su danas gosti lokalne samouprave I predsednika te  opštine Zorana Todorovića  a povodom Dečje nedelje.

 
Deca su  od predsednika zatražili  nove igračke, više prostora u vrtiću „Kolibri“, računare i novu ogradu oko vrtića.

Todorović je obećao da će lokalna samouprava, u okviru svojih mogućnosti, pomoći u rešavanju problema sa kojima se ova ustanova sreće.

”Zabrinjavajuće je da je prosek starosti u Vlasotincu 42 godine, a ništa manje nije zabrinjavajući ni podatak da prvi put u Srbiji imamo više starijih od 60 godina nego li mlađih od 15 godina. Iako su se okolnosti promenile, mislim da dece nikada nije  dosta. I kada su bile veće krize bilo je više dece, bilo bi dobro da ih i sada bude što više“, rekao je Todorović kome su mališani koju su sami uradili sa svojom vaspitačicom , i odrecitovali mu pesmicu“Imam pravo da živim“.

Predstavnike vršnjačkog tima I učeničkog parlamenta OŠ “Siniša Janić” prilmili su predsednik opštine Zoran Todorović, njegov zamenik Boško Stančić I predsednik Skupštine opštine Bratislav Petrović.

Osnovci su političarima rekli da u  Vlasotincu nema dovoljno uređenih parkova, da sadržaj na sportskim terenima treba da bude bolji, a požalili su se I na pse lutalice.

Todorović im je obećao da će u toku ove nedelje biti raspisan tender za izgradnju prihvatilišta za pse, koji će se u Vlasotincu graditi uz pomoć Evropskog PROGRESA.

.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare