Sećanje na prvog demokratskog premijera

VRANJE

Demokratska stranka s poštovanjem i pijetetom neguje sećanje na dr Zorana Đinđića, premijera Srbije koji je ubijen na današnji dan pre 16 godina. Politička pozadina tog čina nikada nije rasvetljena. Sadašnja vlast likovala je nad tim činom, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju, povodom godišnjice njegovog ubistva.

“Mi, članovi Demokratske stranke, nastavljamo njegovim pravcem, svesni da su Srbiji neophodnije nego ikad korenite promene, iskorenjivanje korupcije, zapošljavanje umesto odlaženja iz zemlje. Odlučni u nameri da to ostvarimo suprotstavili smo se autokratskom režimu sadašnjice i podržali proteste koji se pod sloganom “1 od 5 miliona” već više od dva meseca održavaju širom Srbije. U Vranju traju već sedam nedelja. I trajaće dok god bude potrebno. Građani to potvrđuju dolaženjem svakog petka.

I danas, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, političara kome poštovanje iskazuju i protivnici, osećamo obavezu da istrajemo. Nikada nije bilo teže nego danas. Zato su naši odbornici i u Vranju, kao i u brojnim drugim opštinama i gradovima, napustili lokalni parlament, ne želeći da daju legitimitet bezakonju i obesmišljavanju svega. Nastavljamo vanparlamentarnu borbu protiv režima koji će ostati upamćen kao najgori u istoriji Srbije, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou. Srbiji su potrebna radna mesta, zakoni, institucije, oporavak uništenog zdravstva i obrazovanja, a ne nepotizam, korupcija, ucenjivanje i zlostavljanje.

Na doslednost nas obavezuje i činjenica da je Zoran Đinđić, plativši glavom ideje za koje se zalažemo, bio predsednik naše, Demokratske stranke”, stoji u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare