Nova predstava vranjskog pozorišta

VRANJU

Predstava „Život u tesnim cipelama“ rađena po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Davida Alića premijerno će, u sredu, 13. marta, izvesti pozorišni ansambl „Bora Stanković“ iz Vranja.

Reč je o prvoj premijeri vranjskog pozorišta u ovoj godini na kojoj je prvi put posle dužeg perioda angažovan i scenograf na projektu, rečeno je na konferenciji  za novinare.

„Ovo je prva premijera u 2019. godini i četvrta u ovoj pozorišnoj sezoni. Nadam se da će predstava naići na dobar odziv publike jer se radi o vrlo zanimljivoj, savremenoj temi. Angažovali smo mlade ljudi koji su se dokazali u poslu kojim se bave“, kaže direktor Pozorišta Nenad Jović.

Predstava se bavi interesantnom temom.

„Radnici propale fabrike obuće koja je zapošljavala 4.000 radnika i koja više ne postoji štrajkuju glađu, kako bi im bili ispunjeni neki osnovni zahtevi i kako ne bi bilo vređano njihovo ljudsko dostojanstvo. Zanimljiva je tema i vrlo jasna naša poruka da život u tesnim cipelama nije nimalo lak i da jedva čekamo da ih izujemo“, kaže umetnički rukovodilac pozorišta Bojan Jovanović.

Reditelj David Alić, izavio je da je trebalo predvideti  više vremena za pripremu ove predstave jer se radi o veoma obimnom tekstu. I pored toga posle samo mesec dana rada glumci vranjskog Pozorišta spremno dočekuju premijeru.

On je dodao da nedostatak pozorišne sale svakako utiče na rad na predstavi.

„Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa ovim ljudima, videti kako oni rade, šta imaju da ponude. Kroz lepu atmosferu i osmeh uspeli smo da napravimo dobru predstavu, koja na kraju zbog tematike ostavlja gorak ukus u ustima“, rekao je Alić.

Andreja Rondović koja je bila zadužena za scenografiju istakla je da se nada da će predstava dostići svoj pravi vizuelni efekat, s obzirom da se ne ne izvodi u pravoj pozorišnoj sali

U predstavi igraju sedam glumaca vranjskog ansambla i dva polaznika glumačke radionice.

Pretpremijera je zakazana za večeras, a premijera već sledećeg dana, u 20 sati, u sali Doma vojske u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare