Raste broj dece obolele od kovida, kovid ambulanta radila do ponoći

NIŠ

U Nišu je u toku jučerašnjeg dana zabeležen broj od 178 obolele dece, što je najviše od početka epidemije, kažu u Domu zdravlja.                    

“Situcija je loša i kada je reč o broju obolele dece. U toku jučerašnje dana urađeno je preko 500 pregleda, od čega je 178 deteta bilo pozitivno, što je najveći broj od početka epidemije”, kaže dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja i dodaje da je i dečja kovid ambulatna bila otvorena do ponoći kao i one u kojima se pregledaju odrasli.

  Iz Unije sindikata prosvetnih radnika Niša ističu da raste i broj zaraženih učenika, ali i nastavnika, te da će, ukoliko se od naredne nedelje model nastave ne promeni, škole biti u ozbiljnom problemu.

                             “Podaci koje dobijamo iz škola nisu ohrabrunujući. Broj zaraženih učenika, ali i nastavnika je svakim danom sve veći. Ono što zabrinjava je što je obolelo oko 1.500 učenika i oko 200 nastavnika”, kazao je Vladan Ćirić, predsednik Unije sindikatata prosvetnih radnika Niša.

                                 Ćirić ističe da se situcija menja iz minuta u minut i da do njih stalno stižu informacije o novoobolelima u prosveti. To će prema njegovim rečima dovesti do novog problema, deci neće imati ko da predaje.

                       Udruženje “Nastavnička mreža” pokrenulo je peticiju za potpuni prelazak na onjaln nastavu tri dana pred početka drugog polugodišta. Isti zahtev je imala i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare