Kovid presek: jedan pacijent premino, otvorena još jedna kovid bolnica, zaraženo 613 osoba u okrugu

VRANJE-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-PREŠEVO-SURDULICA-BOSILEGRAD-VLADIČIN HAN

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz Zdravstvenog centra.

U kovid bolnici ove ustanove hospitalizovano je 60 pacijenata. Svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku su 34 pacijenta. Na bolničko lečenje primljeno je pet, a otpuštena dva pacijenta. Jedan pacijent  transportovan je na dalje lečenje u Kruševac.

Od utorka, u funkciji je i druga kovid bolnica koja je smeštena u zgradi stare hirurgije. Kapaciteti obe bolnice su sada 158 postelja.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 613 osoba zaraženo korona virusom.

Među zaraženima iz Vranja je 348, Bujanovca 70, Trgovišta 42, Preševa 41, Surdulice 39, Bosilegrada 38 i Vladičinog Hana 35 slučajeva, zvanično je saopštio Gradski štab za vanredne situacije.

U kovid ambulanti ATD, tokom jučerašnjeg dana, obavljeno je 508 pregleda, 251 prvi i 257 kontrolnih. .

U Dečjoj kovid ambulanti obavljeno je 96 pregleda.  Urađena su 73 antigenska testa. Na kovid-19 pozitivno je 47 dece, 13 predškolskog i 34 školskog uzrasta.

Što se tiče imunizacije u Vranju je u januaru ukupno dato 1.828 doza  vakcina. Građani Srbije, u januaru, su primili ukupno 1.652, a građani Republike Severne Makedonije 176 doza vakcina. Procentualna zastupljenost u svim dozama vakcina prema podacima Zdravstvenog centra Vranje je 90, 4 odsto kada su građani Srbije u pitanju i 9, 6 odsto kada je reč državljanima Republike Severne Makedonije.

Od početka imunizacije u Vranju je do sada dato ukupno 118.070 doza svih vakcina, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Poslednjeg dana januara vakcinisano je 47 osoba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare