Raspisan konkurs za “U-NI” praksu 2017. godine

NIŠ

Grad Niš i Univerzitet u Nišu raspisali su konkurs za „ U-NI“ praksu 2017. godinu.

Studenti završnih godina osnovnih studija i master studija fakulteta Univerziteta u Nišu i ove godine moći će da se prijave za radnu praksu u organima gradse uprave i službama,  javniim preduzećima, ustanovama kulture i sporta i gradskim opštinama . Praksa se odvija bez novčane naknade.

U – NI praksa traje mesec dana i predviđena je za period od 1. avgusta kada studenti imaju najmanje obaveza na fakultetima. Po završetku prakse studenti dobijaju tri espb boda.

„Uni praksa nudi da studenti stiču praktična znanja po završetku fakulteta i da ono što nauče na fakultetu mogu da primene u praksi i pored toga dobijaju tri ESPB boda koja se priznaju u saradnji sa Univerzitetom“, rekao je većnik grada Branislav Kačar.

„Ovim projektom smo izborili 105 mesta. Pozivamo omladinu i studente da se prijave jer je ovo dobro za njih ,  da se se u što većem broju apliciraju za UNI praksu, rekao je danas na konferenciji kojoj je prisustvovalo tek nekoliko studenata Stevan Živković iz Kncelarije za mlade.

Prošle godine se za 116 pozicija samo 48 studenata prijavilo, što znači da omladina nije u dovoljnoj meri upoznata sa ovom mogućnošću ili je nezainteresovana za ovaj vid stručne prakse koja ima višestruke koristi za studente.

Rok za prijavu je 16. jun.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare