Opštinsko takmičenje u sklapanju Rubikonove kocke

NIŠ

 

Nikola Kostić, učenik petog razreda OŠ „Učitelj Tasa“ pobednik je prvog opštinskog takmičenja u sklapanju Rubikove kocke koje je organizovano u toj školi.

Drugo mesto je na takmičenju pripalo Danielu Ivanoviću, takođe učeniku OŠ „Učitelj Tasa“, a na trećem mestu je Uroš Kostadinović iz OŠ „Vožd Karađorđe“.

Inače, za takmičenje se prijavio 21 učenik iz sedam škola sa teritorije gradske opštine Medijana, a takmičenje je svečano otvorio Milan Krstić, predsednik ove opštine.

„Ovo je projekat Osnovne škole „Učitelj Tasa“ i jednog dečaka, Nikole Kostića, koji se setio da sve ovo otganizuje“, kazao je Milan Krstić, predsednik Gradske opštine Medijana.

„Mi smo samo želeli da ispunimo želju ovog osnovca, i pomognemo mu da organizuje takmičenje u sklapanju rubikove kocke.I to je jedan od načina da pokažemo da ulažemo u naše najmlađe stanovnike, da brinemo o njima i pomažemo im da realizuju svoje ideje.

Ova je danas okupila preko 20 osnovaca koji će se takmičiti, a najbolji će pobediti. Nadam se da će ovo takmičenje postati tradicija, a mi smo tu da podržimo ideje mladih“.

Direktorka OŠ „Učitelj Tasa“ Radmila Krstić je istakla da je takmičenje jedinstevno u Nišu i od psebnog je značaja za školu.

„Takmičenje je značajno kako za školu, tako i opštinu, pa i sam grad, a pre svega je značajno za osnovce“, kaže direktorka Radmila Krstić.

„Deca na ovaj način, sklapanjem Rubikove kocke, iskazuju svoju kreativnost, manje se bave mobilnim telefonima, razvijaju logiku, razmišljaju na poseban način i volela bih da se sve veći broj osnovaca bavi sklapanjem Rubikove kocke“. Na takmičenju su učestvovali učenici iz sedam škola, „Učitelj Tasa“, „Vožd Karađrđe“, „Zoran Đinđić“, „Dositej Obradović“, „Dušan Radović“, „Car Konstantin“ i „Radoje Domanović“. Pobednik takmičenja Nikola Kostić je Rubikovu kocku sklopio za 18 sekundi. „Organizovao sam prvo školsko takmičenje, a kada sam video koliko je mojih drugova u mojoj školi, ali i drugim školama, zainteresovano za to, odlučio sam se da u saradnji sa školom organizujemo i okružno takmičenje“, kaže Nikola Kostić.

„Inače, Rubikova kocka me je privukla kao malog svojim bojama i tada sam poželeo da je sklopim. Onda sam počeo da vežbam, i sada se sve isplatilo“. Nikola je otišao i korak dalje. Na jutjub kanalu postavlja svoje snimke na kojima pokazuje vršnjacima kako da sklpe Rubikovu kocku. Nastaviće, kaže, i time da se bavi.

Pokrovitelj takmičenja je gradska optina Medijana, koja je za učesnike takmičenja obezbedila i nagrade, majce i kocke, a najbolja tri takmičara dobila su pehare.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare