Protesti u Nišu se nastavljaju

NIŠ

U subota uveče u centru Niša okupilo se  nešto više građana, uglavnom mladih, studenata, ali podržani su ih i stariji sugrađani.

Nešto isto , nešto promenjeno.

Promenjeno vreme okupljanja i maršruta, a zahtevi  su isti.

Proističu iz nezadovoljstva rezultatima izbora.

Glavni razlozi nezadovoljstva istaknuti su i na parolama kojih je bilo mnogo više.

Studenti i ostali demonstranti se, bar što se tiče parola, organizovaniji.

Umnožavaju se i dele prilikom samog okupljanja.

U rukama nose istaknute zahteve „Ne damo Niš”, “Ovisnik o moći neće proći”, “Stop cenzuri”, ” Stop strahu”, “Neću da živim od babine penzije, hoću da živim od svog rada!

Među prisutnima bilo je i profesora Niškog univerziteta.

Kažu da su tu jer  podržaju svoje studente i njihove zahteve.

Sedamdeset sedmogodišnja penzionerka, nekada medicinska sestra na stomatološkom odeljenju,  koja je bila u prvom redu noseći centralnu parolu kaže da je u duši demonstrant i da su joj se smučili siromaštvo i prazni frižideri.

Veoma ozbiljna u svom nastupu, nezadovoljna „rasprodajeom Srbije“, naišla je na velike simpatije građana koji su demonstrirali ali i fotoreportera kojih je i ovom prilikom bilo iz preko dvadeset redakcija.

Nijedna politička partija nije stala ispred demonstranata.

Podržalisu ih iz Pokreta slobodnih stanara i rezervisti kojima nisu isplaćene ratne dnevnice iz 1999. godine.

Šetnja demonstranata koji su uz uzvikivanje parola i pištaljke  praćene sirenama  blokirala je na kratko  saobraćaj u Ulici Milojka Lešjanina, Knjeginje Ljubice.

Prolazeći pored stambenig zgrada demonstranti su pozivali sugrađane “NIJE NAM PREDSEDNIK”  i “IZAĐITE NAPOLJE”. Kolona sa oko hiljadu ljudi prošla je pored Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Obrenovićevom ulicom, i šetnja je završena ispred Skupštine grada Niša. Na završetku protesne šetnje zahvalili su se sindikatima policije  vojske kojima su građani dali podršku na skupu u Beogradu ..


Protest je zakazan i za nedelju u 12 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare