Izborni štab Saše Jankovića tvrdi: Aleksandar Vučić potencijalno ukrao 319.000 glasova?!

 

BEOGRAD
Izborni štab Saše Jankovića saopštio je danas da  su “uvidom u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta, koji su ostvarili tokom jučerašnjeg dana u RIK, pribavili  dokaze o teškim neregularnostima izbornog procesa”.

“Između rezultata fizičkog brojanja glasačkih listića i broja glasova zavedenih u zapisnicima sa biračkih mesta, velika su neslaganja, a zaključak je da je Aleksandar Vučić potencijalno ukrao čak 319.000 glasova na ovim izborima.

Izborni štab Saše Jankovića juče je od RIK zatražio uvid u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta odabranih po slučajnom uzorku. Skandalozne su nepravilnosti koje smo uočili prebrojavanjem glasova. Samo u Novom Pazaru, prema zapisnicima sa dva biračka mesta, Vučič je „dobio“ 543 glasa (BM 27), odnosno 250 glasova (BM 85) više nego što ih zaista ima prema stanju zatečenom u vrećama sa glasačkim listićima. Potom, na biračkom mestu 31 u Loznici, Vučiću je pripisano 75 glasova kojih u džakovima, isto tako, nema. Slične i druge nepravilnosti uočene su i na ostalim od ukupno 25 biračkih mesta.

Prostom računicom (pogledati prilog ispod), dolazi se do zbira po kojem je Aleksandru Vučiću na 25 biračkih mesta pripisano 964 glasa koje nije dobio, što prosečno po biračkom mestu iznosi 38 glasova. Ukoliko se ovaj prosek, uzet na slučajnom uzorku, pomnoži sa 8.396, koliko je ukupno biračkih mesta, sledi poražavajući zaključak: Aleksandar Vučić potencijalno je ukrao čak 319.000 glasova!

Neravnopravni uslovi izborne trke, uzurpacija medija, manipulacije, zastrašivanje i ucene biračkog tela, nisu bili dovoljni Aleksandru Vučiću za nezakonito učvršćenje njegovog svevlašća. Pribegao je i krađi. Za to će odgovarati”, navodi se u ovom saopštenju uz koje su dostavljeni i skenirani zapisnici sa prebrojavanja glasova .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare