SLS : Srpski narod u najgoroj situaciji u poslednjih 17 godina

 

GRAČANICA

Samostalna liberalna stranka (SLS)  saopštila je danas da je “povodom novonastale situacije u Srpskoj  listi  danas  održan sastanak rukovodstva te stranke ” , kome su prisustvovali predstavnici opštinskih odbora SLS i na kome je data puna podrška predsedniku te stranke Slobodanu Petroviću “u zastupanju srpskog naroda i Samostalne liberalne stranke u Srpskoj listi”.

 

Na sastanku je zaključeno da se  “srpski narod na Kosovu nalazi u najgoroj političkoj situaciji u poslednjih 17 godina, što je posledica delovanja pojedinaca iz Srpske liste čiji je deo i sama Samostalna liberalna stranka.

 

Poslednje delovanje šefa poslaničkog kluba  Slavka Simića na sednici poslaničkog kluba održanog 06.04.2017. godine ne može i ne sme da ostane u senci,  jer bi ćutanjem i SLS bila saučesnik  kriminalnih radnji  jedne izmišljene i iz koverte izvučene političke marionete”. saopštila je ova stranka.

 

“Slavko Simić je u poslednjih deset dana pokušao da,  bez ikakvog razloga i konsultacija sa predstavnicima Srpske liste smeni tri zamenika ministra, članova srpske liste, a da na njihovo mesto postavi ljude koji su na prošlim parlamentarnim izborima bili žestoki protivnici svega onoga za šta smo se svi unutar Srpske liste zalagali.

 

Služeći se falsifikovanim dokumentom , na kome su,  navodno,  potpisi svih poslanika pokušao je lično da smeni i Slobodana Petrovića iz komisije za evropske integracije u Skupštini Kosova.

 

Na poslednjem sastanku poslaničkog kluba Srpske liste 06.04.2017. godine, Slavko Simić nije pozvao člana ovog kluba Slobodana Petrovića čime je pokušao da pokaže svoju umišljenu političku snagu, a u stvari je neko ko je za poslanika izabran na ko zna koji način, ali od naroda nije sigurno.

 

Svoju  bahatost  Simić je pokazao na samoj sednici poslaničkog kluba kada je pozvao njegovo privatno obezbeđenje da iz prostorije izbaci Slobodana Petrovića.

 

Ovom prilikom pozivamo poslanika Slavka Simića da objasni srpskom narodu zašto se služio lažima kada je smenio ministra administracije lokalne samouprave Ljubomira Marića rekavši da je to u skladu sa dogovorom, sa premijerom Aleksandrom Vučićem i liderom Pokreta socijalista Aleksandrom Vulinom, čime je u zabludu doveo jedan broj poslanika Srpske liste?  Zašto je i po čijem nalogu hteo da smeni Slobodana Petrovića iz komisije za evropske integracije i tri srpska člana vlade Kosova? Da li je sam ili uz čiju pomoć uradio falsifikat dokumenta o navodnim potpisima za smenu i šta će mu privatno obezbedjenje  na sastanku Srpske liste, od čega se plaši?

 

Zbog svega navedenog smatramo da ne smemo da dozvolimo da ovakve individue i njihovo delovanje postanu model političkog ponašanja,  koje ima za cilj da ugrozi dostojanstvo celokupnog srpskog naroda, kao i samih predstavnika koje je taj narod izabrao”, saopštila je SLS.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare