Projekat vranjske policije „Probudi sebe za bolje sutra“

VRANJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju izradili su projekat „Pobedi sebe za bolje sutra“ u cilju bezbednosti  dece i mladih i razvijanju njihove bezbednosne kulture. Tim povodom organizovana je prezentacija kojoj su prisustvovali predstavnici srednjih škola na teritoriji grada Vranja, školske uprave i lokalne samouprave.

Saša Stamenković zamenik komandira Policijske ispostave Vranje je rekao da je reč o veoma značajnom projektu  čija su ciljna grupa učenici  drugog razreda srednjih škola uVranju.

 

“Projektom je planirano da zainteresovane škole pripreme pozorišnu predstavu na temu  nekog vida vršnjačkog  ili porodičnog nasilja, ili da obrade problem alkoholizma i narkomanije. Cilj je prepoznavanje problema i sprečavanje negativnih posledica.

Projektom se želi da sami učenici iskažu inicijativu i da sa svojim mentorima osmisle predstavu kako bi starijoj populaciji pokazali kako oni vide i prepoznaju nasilje. Najbolje predstave biće nagrađene”, kaže Stamenković.

Vranje policija projekat2 Vranje policija projekat 1

Stanje bezbednosti u školama i obrazovno vaspitnim ustanovama na području grada  Vranja i gradske opštine Vranjska Banja je povoljno, zaključio je Stamenković.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare