Preventivne akcije za očuvanje zdravlja

NIŠ

Danas je u centralnom holu Doma zdravlja Niš Savetovalište za dijabetes realizovalo akciju u kojoj je svim zainteresovanim građanima urađen  skrining na dijabetes tipa 2, kontrola šećera iz kapi krvi, kontrola krvnog pritiska, pružanje saveta od strane zdravstvenih profesionalaca i podeljen je zdravstveno promotivni materijal.

Akcija je bila namenjena svim zainteresovanim građanima, osobama obolelim od dijabetesa i  članovima  njihove porodice.

Za sutra je periodu od 13:00– 14:00 časova planirano da Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja Niš i Služba polivalentne patronaže, organizuje akciju namenjenu zaposlenima u Gradskoj toplani u Nišu.

U toku ove akcije radiće se edukacija žena za samopregled dojke uz mogućnost zakazivanja mamografije u Domu zdravlja Niš za žene starije od 50 godina kao  provera krvnog pritiska.

Svi zaposleni imaće priliku da dobiju savet lekara, dijetetičara- nutricioniste i patronažne sestre. Moguće je uključivanje zaposlenih u grupu za odvikavanje od pušenja Savetovališta za odvikavanje od pušenja.

Radiće se motivacija zaposlenih da se jave svom lekaru i urade sledeće skrininge po predviđenoj starosti:skrining na dijabetes tipa 2; skrining na kardiovaskularne bolesti;skrining na depresiju I skrining na kolorektalni karcinom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare