Pola veka leskovačke urologije

LESKOVAC

Pedeset godina naše istorije je put od skromne ambulante do službe koja je u samom vrhu u svojoj oblasti u Srbiji, rečeno je na današnjoj svečanosti povodom ovog značajnog jubilela.

Načelnik urologije i zamenik direktora leskovačke bolnice primarijus dr Milan Petrović je rekao da se u Leskovcu izvode gotovo sve urološke operacije i posebno istakoa onu najkomplikovaniju, pravljenje bešike od debelog creva.

“Izvode se i radikalne hirurške intervencije od tumora na bubregu do raka prostate a u narednom periodu znanje ćemo usmeriti ka izvođenju laporoskopskih operacija”, dodao je Petrović.

On je dao i svojevrsnu ličnu kartu službe koja ima 27 postelja, apartman sa dva ležaja ali i, kao je rekao “ljude koji predano rade i pružaju vrhunsku zdravstvenu negu pacijentima “, šest lekara specijalista, dvojicu su na specijalizaciji, i 22 vrhunske medicinske sestre.

Ova služba nije prestajala sa prijemom pacijenata, hitnih slučajeva, ni u vreme kada je u Leskovcu bila Kovid bolnica.

Služba urologije u Leskovcu sjajno rdai svih ovih decenija ali je neophodno primati mlade ljude da bi se blagovremeno osposobili za stručan rad, rekao je akademik profesor dr Jovan Hadži Djokić.

On je dodao da je potrebno deset godina učenja u praksi da bi se dobio stručan lekar-urolog koji može da izvodi najsloženije operacije.

“Završetkom druge faze rekonstrukcije Opšte bolnice i Služba urologije biće opremljena najsavremenijom medicinskom opremom, kako bi se pacijentima pružila brza i stručna pomoć” rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare