Nova aplikacija Direkcije za javni gradski prevoz

NIŠ

Direkcija za javni gradski prevoz predstavila je aplikaciju za mobilne telefone preko koje građani mogu da se informišu o vremenu dolaska autobusa za željeni pravac u realnom vremenu i mogućnost kupovine kartice kojom mogu plaćati pojedinačnu kartu u autobusima gradskog i prigradskog prevoza.                            

Direktor direkcije za javni gradski prevoz, Milan Milić, rekao je da putnici mogu da instaliraju aplikaciju „Nicard jgp Niš“ na svoje mobilne uređaje preko Google ili Apple prodavnice i u svakom trenuntku mogu da vide za koliko vozilo stiže na autobusko stajalište u realnom vremenu.

                          

„Često se zbog gužvi u saobraćaju često dešava da se planirani red vožnje ne ispoštuje, tako da će ova mogućnost praktično poboljšati kvalitet putovanja našim putnicima“.

                            Druga usluga jeste beskontaktna kupovina pojedinačnih karata u vozilu.

                            “Putnici će moći da kupe plastičnu karticu na kojoj će moći da uplate određeni iznos sredstava kod vozača ili konduktera. Iznos na kartici bi se smanjivao za cenu karte, odnosno 60 dinara“, kazao je Milić.

                             Prema njegovim rečima, karticu je moguće dopunjavati neograničen broj puta. Kartice je moguće kupiti na prodajnom mestu u poslovnom centru „Ambasador“, gde se kupuju mesečne kartice za javni gradski prevoz.

                            Cena karata ostala je ista, 60, 80 i 90 dinara u zavisnosti od zone Grada.

                             Radi promocije sistema, prvih 250 korisnika pri kupovini su dobili besplatnu samu karticu uz obavezu da izvrše dopunu od 200, 500 ili 1000 dinara.

                             U planu je da se broj prodajnih mesta povećava, da se omogući dopuna kartica online i dopuna preko raznih aplikacija.

                              Gradonačelnica Dragana Sotirovski ističe da je uvođenje ovih aplikacija u cilju osavremenjavanju gradskog prevoza, odnosno još jedan korak bliže da Niš postane moderan, evropski grad.

                              Sotirovski je najavila još novih sadržaja za iduću godinu u saradnji sa Direkcijom za javni gradski prevoz kako bi se inovirale neke usluge.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare