Podeljeno 13 ugovora malim i mikro preduzećima za angažovanje 14 osoba na stručnoj praksi

LESKOVAC

U Leskovcu je danas podeljeno 13 ugovora mikro i malim preduzećima kojima se obezbeđuje podrška za angažovanje 14 nezaposlenih osoba na stručnoj praksi.

„Ovaj vid podrške ekonomskog osnaživanja ranjivih kategorija stanovništva deo je HELP-ovog projekta Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa. Oni će dobiti maksimum 560 evra po zaposlenom (za zaradu, poreze i doprinose, troškove prevoza i toplog obroka) na period od 6 meseci, a nakon toga, ukoliko poslodavci odluče da angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, moći će da konkurišu za dodatnu pomoć”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je nedavno dao ostavku na tu poziciju.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku švedske vlade preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, i sufinansira sredstvima Grada. Ukupna vrednost projekta iznosi oko 148 hiljada evra, u okviru kojih Grad Leskovac učestvuje sa 42.732 evra.

Sanja Mitić , ispred organizacije HELP je rekla da će regularnost realizacije stručne prakse redovno pratiti mentori angažoovani od strane te organizacije.

U ima poslodavaca obratili su se Đorđe Filipović, vlasnik preduzetničke radnje za proizvodnju nameštaja Filipko i Jasna Stajić, vlasnica ugostiteljske radnje Bebinac plus stil. (kraj) SG/

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare