Premijerom predstave ,,Ništa nećemo zaboraviti” biće otvoreni 43. ,,Borini pozorišni dani”

VRANJE

,,Borini pozorišni dani” biće otvoreni premijerom predstave ,,Ništa nećemo zaboraviti” u režiji Juga Đorđevića u subotu, 21. oktobra u 19 časova. ,,Dan pozorišta” i ,,Borini dani” biće obeleženi ove godine sloganom ,,Pozorište u traumatizovanom društvu”.

Predstava ,,Ništa nećemo zaboraviti”  je po romanima dr Vere Cenić, a tekst je pisala Tijana Grumić. Predstavu će izvesti ansambl vranjskog pozorišta i ova predstava neće biti deo takmičarske konkurencije.

Drugog dana festivala, 22. oktobra na programu je predstava ,,Kod večite slavine” u režiji Sonje Petrović, a reč je o koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada.

Ansambl Novosadskog pozošta Šekspirovog ,,Ričarda III”, u režiji Dejana Projkovskog, izvešće 23. oktobra, dok je 24. oktobra na programu komad ,,Naš razred” koji je režirala Tatjana Mandić Rigonat, a izvodi Narodno pozorište u Beogradu.

U sredu, 25. oktobra, predstavu ,,Neprijatelj naroda” po tekstu Henrika Ibzena i u režiji Nine Nikolić, izvešće Makedonski narodni teatar iz Skoplja.

Teatar EXIT iz Zagreba 26. oktobra odigraće predstavu ,,Realisti” u režiji Matka Raguža, a 27. oktobra na programu je predstava ,,Ptice” po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića, koju izvodi Mađarsko državno pozorišre ,,Čiki Gergej” iz Temišvara.

Poslednja predstava kojom se zatvara festival ,,Šta će biti sa svima nama” Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović” iz Zrenjanina odigriće se 28. oktobra.

Borini danipo prvi put imaju međunarodni program – predstave iz Severne Makedonije, Hrvatske i Rumunije.

Sve predstave, od 22. oktobra počinju u 20 časova. 

Cene pojedinačnih ulaznica je 1.000 dinara, a kompleta 6.000 dinara. Rezervacije su moguće isključivo putem mejla: blagajna.pbsvranje@gmail.com a u rezervaciji je potrebno navesti, ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu. Svaki gledalac će na mejl dobiti potvrdu o rezervaciji, kao i obaveštenje do kada bi trebalo da preuzme svoje ulaznice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare