Povodom 44 godine postojanja Tehnološkog fakulteta održan simpozijum

LESKOVAC

Povodom 44 godina postojanja Tehnološkog fakulteta u Leskovcu danas je održan Simpozijum.

Dekan Tehnološkog fakulteta Dragiša Savić rekao je da je posebna čestitka stigla pre par dana kada su se dvoje naučnika sa fakulteta, nastavnici koji su istraživanja sprovodili povodom proslave fakulteta, našli na spisku ponovo među najistaknutijim naučnicima u svetu.

Od 11 naučnika sa Univerziteta u Nišu, kome pripada i ovaj fakultet, profesor Vlada Veljković, dopisni član SANU, i profesorka Olivera Stamenković su na toj listi.

” Na ovom skupu biće izloženo 111 radova iz 7 zemalja, imaćemo onlajn predavače iz Rumunije i Irana, sa nama su kolege iz Češke Republike, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije,“ rekao je dekan i dodao da su sredstva za formiranje Start ap centra, kao podrška inovaciji u Leskovcu, obezbeđena , da je završen javni poziv, i da je sve to zasluga grada Leskovca, Tehnološkog fakulteta, Akademije Južna Srbija i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Svečanosti su prisustvovali akademik Vlada Veljković, dopisni član SANU i Slaviša Trajković, dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, koji se i nalaze na listi nauticajnijih naučnika u svetu baziranu na standardizovanoj metrici citiranja svih naučnika i naučnih disciplina tokom čitave karijere naučnika, koji su, kao i Tehnološki fakultet, dobitnici Oktobarske nagrade grada Leskovca – medalje, za 2021. godinu.

U ime grada Leskovca simpozijumu je prisustvovala zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević. (kraj)SG/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dacko
Dacko
7 meseca pre

Bogami, iznenađen sam, jer ja ne znam šta ćemo sa ovoliki naučnici, jer među njima sigurno ima 4-5 budućih nobelovaca.