Počeo 13.Urban fest

NIŠ

Nekoliko stotina Nišlija , među kojima mnogo dece, imalo je priliku da u parku Svetog Save, na otvorenom, odgleda pozorišnu predstavu  „Bre – Kabare“ u režiji Vladimira Cvejića u izvođenju dramske Družine „A“ iz Beograda. U celovečernjoj predstavi pod vedrim nebom, mladi umetnici su na svoj, humoristički i pomalo provocirajući način, iz mnogo smeha i šale predstavili svoje viđenje „braka Evropske unije i Srbije“ Ovom predstavom zvanično je počeo 13. po redu „Urban fest“, odnosno Festival studentskih pozorišta, a otvorila ga je Dragana Petković ,

Iste večeri ali nekoliko stotina metara dalje, u drugom terminu , od 22 sata Dramski studio Gimnazije iz Prokuplja odigrao je predstavu „Bog“ Vudija Alena.

Za večeras , domaćin mladim umetnicima biće gradske optina Niška Banja. U prvom terminu , od 20,30 sati kod starog kupatila biće prikazana predstava „Gosti“ Fakulteta umetnosti univerziteta u Prištini , po tekstu Ronalda Harvurda a u režiji Jovice Pavića.

Nakon ove predstave u 22.časa na maloj sceni Doma kulture Udruženje građana „Cug“ iz Vranja igraće predstavu „Vođa“ u režiji Bojana Jovanovića.

Do 5. septembra, u dva termina na dve odvojene lokacije, od 20:30 i 22 sata igraće se pozorišne predstave na otvorenom na teritoriji svih pet opština u Nišu, na alternativnim scenama.  Ukupno će biti izvedeno 10 predstava .

Organizator je Studentski kulturni centar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare