I “Komunalac” uplaćuje gradu 410.000 dinara

LESKOVAC

Direktor JKP “Komunalac”, Vladimir Stojadinović, danas je, na 45. sednici Gradskog veća saopštio da će celokupnu dobit, u iznosu od 410.313 dinara, koju je ovo preduzeće ostvarilo tokom 2016. godine uplatiti u budžet grada Leskovca.

S druge strane, Staniša Ristić iz JKP “Vodovod” izjavio je da je “Vodovod” 2016. godinu završio sa pozitivnim finansijskim rezultatom odnosno dobitom koji iznosi 1.126.965 dinara, ali da se on opredeljuje za pokriće gubitka iz ranijih godina.

 

Obe odluke su, na sednici Gradskog veća, usvojene.

Tokom sednice iznet je i zahtev za davanje pozitivnog mišljenja, a koji je prihvaćen, o promeni granica katastarskih opština Milanovo, Gornje Stopanje, Donje Stopanje, Vinarce, Podrimce i Zalužnje u postupku sprovodjenja komasacije zemljišta.

“Na tim delovima katastarskih opština, u periodu od 2015. do 2017. godine izvršena je komasacija na površini od 1.078 hektara i kao rezultat toga su nove komasacione table, novi raspored parcela i nova mreža atarskih puteva  koja je donekle poremetila granice katastarskih opština unutar komasacionog područja. Potrebno je izvršiti korekciju granica unutar katastarskih opština”, rekao je šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović i dodao da odluku o korekciji granica donosi Vlada Republike Srbije na predlog Republičkog geodetskog zavoda, ali da je neophodno da lokalna samouprava da pozitivno mišljenje o promeni granica.

Sokolović kaže da je Odeljenje za privredu i poljoprivredu, tokom 2016. godine u saradnji sa katastarskim opštinama Gornje i Donje Stopanje i sa Ministarstvom, uradilo program dela komasacije opština na površini od 563 hektara. Naglašava da na tom prostoru ima oko 1.600 učesnika odnosno posedovnih listova i oko 2.590 parcela.

“Cilj je ukrupniti i ispraviti te parcele, uraditi novu mrežu atarskih puteva i po potrebi izvesti vodoprivredne radove radi zaštite poljoprivrednog zemljišta. Komasacija je dugotrajan, skup i komplikovan proces koji se odvija po odredjenim načelima”, navodi Sokolović istakvnuvši da su stekli uslove za sufinansiranje komasacionih procesa kod Ministarstva.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o uspostavljanju saradnje izmedju grada Leskovca i grada Bijeljine iz Republike Srpske. Saradnja će se uspostaviti u oblastima od zajedničkog interesa, pre svega, u oblastima ekonomskog, poslovnog, naučno – tehničkog razvoja, obrazovanja, kulture i sporta i biće naknadno definisana Sporazumom o saradnji.

“Vodjeni principima uzajamnog poštovanja i željom za jačanje prijateljskih veza izmedju Bijeljine i Leskovca, želimo da stvorimo trajne i prijateljske odnose izmedju dve zajednice”, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare