Počela izgradnja toplovoda u Vranjskoj Banji

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Javno preduzeće „Novi dom“ iz Vranja, počelo je radove na izgradnji toplovoda dužine 190 metara, od „Simpo cveća“ do firme „Sunce juga“, u Vranjskoj Banji. Posao je dobio na tenderu kao najpovoljniji oonuđač. Vrednost radova je 4 miliona 845 hiljada dinara.

Očekuje se da radovi budu završeni za 15 do 20 dana. Stari toplovodni kanal će ostati u funkciji, a kroz novi će prolaziti voda sa kvalitetnijim parametrima.

U planu je proizvodnja ranog povrća i investitor je imao uslov da se obezbedi novi toplovod i temperatura od 70 stepeni.

Predsednik gradske opštine Vranjska Banja kaže Dragan Sentić je izjavio da se izgradnjom novog toplovoda, ugrađuju specijalne predizolovane cevi pri čemu neće biti gubitka temperature.

„Investitor će uskoro moći da pokrene i prvi blok montaže plastenika“, ističe Sentić.

U početku će posao dobiti 15 radnika, a kasnije ova investicija trebalo bi da donese 100 novih radnih mesta.

„Ideja ovog projekta je podeliti vodu na ravne delove kako za „Simpo cveće“ tako i za novog investitora. Oni će ubuduće dobijati istu količinu vode iste temperature“, kaže direktor „Uprave Banje“ Ivica Milenković.

Izgradnjom toplovoda biće obzbeđen dolazak novih investitora, ističe narodni poslanik Slaviša Bulatović.

On dodaje da već ima zainteresovanih koji žele da ulažu u razvoj proizvodnje u Vranjskoj Banji.

Bulatović je najavio i dobijanje upotrebne dozvole za bazen.

„Zaista radimo punom parom, ali sve to što radimo dokazuje da je vlast u Vranjskoj Banji itekako bolja od prethodnih. Neću da kažem da je to dovoljno. Građani s pravom očekuju mnogo više i od vlasti u Vranju i od ove u Vranjskoj Banji. Verujem da će na kraju ovog mandata prepoznati odgovornost u svima nama koji obavljamo odgovorne funkcije, zaključio Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare