Pauk i trg, priča bez kraja

LESKOVAC

“Gospođa, nemoj da nas slikaš. Odma da si obrisala slike” viče radnik koji iozlazi iz “pauka” koji pripada ne znamo baš kome (oni koji treba znaju) al svakako privtanom preduzeću koje zarađuje globeći Leskovčane i one koji naminu u ovja grad.

Akcija, sa sve dobacivanjem, se dešava danas oko 14 sati u skoro renoviranoj ulici pored još uvek nezavršenog gradskog trga.

Pauk valjda zaradjuje za svog gazdu (Leskovčani ne znaju ko je to baš precizno ali zna onaj ko treba da zna).

Ali….

Gle, neki automobil otišao baš na nezavršeni trg . I ništa.

Verovatno ovi iz “pauka” znaju nešto što mi ne znamo.

Uzgred, neko bi stvarno trebalo da im objasni da ne smeju da se deru na prolaznika i prete im.

I da svako ima pravo da ih slika jer su na javnom mestu.

I da zaradjuju koristeći parking mesta čije su asfaltiranje , ili popločavanje, finansirali svi građani Leskovca koji i inače pune gradski budžet.

A to što građani sve ovo trpe i ne bune se, ipak je do građana. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gradjanin
Gradjanin
11 meseca pre

Pauk itekako selektivno diže auta. Na raskrsnici ispred san marka i nazadne stranke svakodnevno je parkiran beli Audi Q7 koji je između 2 pešačka prelaza ali nedaj boze da pauk to vidi a tu prodju bar 100 puta. Naravno barabe znaju da to ne smeju da pipnu.

Potop
Potop
11 meseca pre

Nakon prodaje i selidbe sa Kosova za koje su krivi komunisti a nastavili socijalisti i radikali zvani SNS kojima su puna usta patriotizma,a ništa dobro ne rade čak suprotno.Jug Srbije je sledeći tako da polako pakujete kofere svi zajedno jer ćutite i trpite barabe koje vas vode.#A možda ste i vi isti takvi pa bolje i ne zaslužujete#.

đoka
đoka
11 meseca pre

pa znamo ko je gazda, svi znaju.
nije tajna

Kokan
Kokan
11 meseca pre

“Pauk”, tj. vozilo za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila je civilizacijska tekovina, koja u necivilizovanom Leskovcu ne služi ničemu ili, kako ste napisali, služi da “valjda zaradjuje za svog gazdu (Leskovčani ne znaju ko je to baš precizno ali zna onaj ko treba da zna).” Da smo civilizovani, kao što nismo, mi Leskovčani bi parkirali na za to namenjenim mestima, uređenim parkinzima, a takođe ne bi selektivno “podizali” vozila, ne bi određivali koje je čije mesto za parkiranje, invalidi (oni pravi) ili njihovi pratioci bi imali u svakom trenutku slobodna mesta, imali bi garaže za parkiranje (nadzemne ili podzemne, svejedno), ima li bi tzv. stajaći saobraćaj kao svuda u civilizovanom svetu. Akcenat je na civilizaciju, kao deskriptivni pojam za urđen, po pravilima/zakonima sistem. Daleko smo mi od toga, a “pauk” (iskreno, više mi liči na škorpiju) je samo vrh ledenog brega.

U grad samo seljaci
U grad samo seljaci
11 meseca pre

Gradjani su kukavice

Snake
Snake
11 meseca pre

Bravo,to je prava reč,videćemo to na protestima brzo!