Otvoren novi pogon „Jumka“ u Bujanovacu – posao za 64 radnika

BUJANOVAC

 

U novom pogonu konfekcije u Bujanovcu biće zaposleno 64 radnika sa teritorije ove opštine, rekao je  generalni direktor kompanije „Jumko“, Branislav Trajković, na današnjem otvaranju pogona.

U fabrici u Bujanovcu, u kojoj će se šiti uniforme za Vojsku Srbije,  trenutno je zaposleno 28 radnika, koji rade u jednoj smeni, ali se ubrzo očekuje prijem novih radnika i početak dvosmenskog rada.

Događaju su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generaštaba VS Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i narodni poslanici Nenad Mitrović i Slaviša Bulatović.

„Niko osim Aleksandra Vučića nije verovao da će Jumko ponovo raditi i ponovo zapošljavati – kao što vidite bio je u pravu. „Jumko“ je ponovo motor razvoja ovog dela Srbije, baš tamo gde je najteže“, rekao je  Vulin.

„U Bujanovcu 64 radnih mesta nije otvoreno deceniju i po, zbog toga je ovo veliki dan za ovu opštinu i za kompaniju Jumko“, rekao je državni sekretar Dragan Stevanović.

Po njegovim rečima, otvaranje novog pogona u Bujanovcu će, između ostalog, pozitivno uticati i na Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) Jumka, čije će sprovođenje dovesti do toga da ova fabrika dugoročno radi za srpsku vojsku i policiju, a zatim i za neka veća tržišta.

„Ponosni smo i na mešovitu strukturu zaposlenih u ovom pogonu – baš kao što je i mešovita struktura stanovništva ovde u Bujanovcu. Ovo je dobar primer kako kompanije koje u budućnosti budu otvarale fabrike na ovim prostorima treba da rade i čime da se rukovode“, istakao je Stevanović.

Narodni poslanik Nenad Mitrović je, u izjavi za JUGpress, ovaj događaj, takođe, okarakterisao kao „veliki za opštinu Bujanovac“, ističući da u prilog tome govori podatak da je opština čekala 18 godina  na otvaranje jednog ovako velikog privrednog subjekta.

„Nakon godinu dana mukotrpnog posla uspeli smo da dobijemo jednu ovakvu fabriku. Zahvalan sam menadžementu „Jumka“ i kompaniji „Simpo“, Vladi Republike Srbije, a najveću zahvalnost, za ono što je „Jumko“ danas, dugujem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, rekao je Mitrović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare