Potpisan ugovor o modernizaciji pruge Niš – Dimitrovgrad

NIŠ

U Vladi Srbije potpisani su i ugovori za projekat modernizacije i rekonstrukcije  pruge Niš-Dimitrovgrad. Ovaj ugovor je  za Srbiju  od velikog značaja, jer to znači nastavak modernizacije strateški važnog pravca, Koridora 10, i još bolje povezivanje sa regionom i Evropom, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Niša.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Zorana Mihajlović razgovarala je  sa predsednikom Evropske investicione banke Dariom Skanapjekom o tekućim i novim infrastrukturnim projektima koji se realizuju uz podršku EIB-a. Sastanku, održanom u Vladi Republike Srbije, prisustvovao je i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Potpredsednica Mihajlović na sastanku je zahvalila Skanapjeku na dobroj saradnji sa EIB-om na važnim infrastrukturnim projektima koje Srbija realizuje, pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

Ovom prilikom je rečeno da će Vlada Srbija i EIB nastaviti da rade partnerski i na završetku tekućih projekata, kao i na novim projektima.

Dario Skanapjeko, predsednik EIB-a, rekao je da je EIB zadovoljan dinamikom povlačenja kreditnih sredstava, i naglasio da je ova institucija fokusirana na podršku projektima koji doprinose povećanju konkurentnosti Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare