Otkazana prodaja “Nevene”

LESKOVAC

Hemijska industrija ‘’Nevena ‘’nije dobila novog vlasnika, kako se očekivalo, a razlog za to nije izostanak zainteresovanih kupaca, saopštila je Agencija za licensiranje stečajnih upravnika, koja je otkazala prodaju ovog preduzeća.

Agencija za lincenciranje stečajnih upravnika, naime, otkazala je prvu prodaju Nevene, uz obrazloženje da je ‘’ došlo do promene u vezi sa statusom imovine stečajnog dužnika, koja je od bitnog uticaja na ishod prodaje’’.

U Agenciji navode da je zainteresovanih kupaca bilo I oni su ovoj instituciji dostavili I pisma o namerama, a naši izvori tvrde da se “radi o solventnim I ozbiljnim domaćim kompanijama”.

  O kakvim se, medjutim, krucijalnim promenama radi, Agencija ne saopštava. Prema Zakonu o stečaju novi oglas o prodaji, raspisaće stečajni upravnik.

U proizvodnim pogonima ‘’Nevene’’ , kao zakupac, posluje  Kompanija ‘’Nevena & All me Cosmetics’’, Slobodanke Vlajčić, koja je preduzeće preuzela nakon ulaska u stečaj I obnovila proizvodnju kozmetike. U Agenciji kažu da je ugovor o zakupu zaključen do unovčenja dela imovine koja je predmet zakupa, tako je isti još na snazi.

Da podsetimo, prva prodaja ‘’Nevene’’, bila je zakazana za 24. jun, ali je ‘’odložena do daljeg’’, iz, kako je tada saopšteno, tehničkih razloga, da bi Agencija pre par dana saopštila da se javno nadmetanje ipak otkazuje.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sistem
Sistem
5 godine pre

Odmah ih sve pohapsiti…zbog sitnih interesa pojedinaca pre svega iz Leskovca firma je upropastena…Policija i dalje nezainteresovana za svoj posao…