Zavod za zaštitu spomenika iz Niša sprovodi projekat konzervacije u Caričinom gradu

LEBANE

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović danas je razgovarao sa predstavnicima Zavoda za zaštitu spomenika kulture o  planovima razvoja lokaliteta „Caričin grad“..

Bogdanović je sa Ljiljanom Berić,  v.d. direktoricom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš i Bojanom Mihaljević arhitektom i stručnom saradnicom odeljenja za arhitekturu Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture o projekti koji će biti realizovan na ovom lokalitetu.

Ministarstvo kulture i informisanja je odobrilo niškom zavodu 9.000.000,00 dinara za konzervaciju određenog, tačnije, istraženog dela lokaliteta kako bi se on zaštitio.

Republički Zavod za zaštitu spomenika kulture planira da izradi nadstrešnice kako bi deo Caričinog grada bio pokriven kao i da omoguće lakši pristup turistima koji dođu u obilazak lokaliteta.

Saradnja Ministarstva kulture i informisanja, Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika Kulture i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš sa lokalnom samoupravom opštine Lebane je na izuzetno visokom nivou i kreće se u dobrom pravcu i plodonosnoj saradnji, ocenjeno je danas.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare