Menjaju se vodovodne cevi u ulici Vlade Jovanovića

LESKOVAC

Konferencijom za medije najavljeni su radovi na promeni vodovodne mreže u ulici Vlade Jovanovića.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je najpre podsetio da su u ovom delu grada već rekonstruisane ulica Pariske komune, Petra Cakića i Radeta Metalca.

„Nove cevi dobiće i ova kratka ulica, dugačka jedva sto metara. U ovom stambenom naselju živi mnogo ljudi, pa nam je izuzetno važno da upravo ti delovi grada budu opskrbljeni zdravom pijaćom vodom. Sve stare i dotrajale pocinkovane cevi biće zamenjene, čime će se kvalitet vodosnabdevanja poboljšati, a gubici u mreži smanjiti.

Direktorka „Vodovoda“ Kosara Ilić naglasila je da će osnovni benefiti koje će žitelji ove ulice osetiti, nakon zamene cevi, biti to što više neće dolaziti do restrikcija, kada se desi havarija.

„Ulica je tesna, a manevarski prostor za rad veoma mali, pa je dolazilo i do ptroblema u odvijanju saobraćaja. Posebnu pažnju bih želela da skrenem stanovnicima ove, ali i ostalih ulica, da povedu računa o tome da vodovodne kape ispred njihovih kuća budu dostupne i nezatrpane, kako bi se, u slučaju potrebe, moglo intervenisati. Takođe je važno da u slivnike ne ubacuju zemlju, pesak, šljunak i ostale materijale i smeće, kako bi oni ostali prohodni za prijem i odvod atmosferskih voda. Zamolila bih i da nam se pismeno obrati svaki korisnik koji primeti ilegalno priključivanje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, jer ove usluge nisu besplatne i nije korektno da nečije troškove snose drugi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare