Otadžbina: Priština preuzima kontrolu nad nebom iznad KIM do sedam kilometara

KOSOVSKA MITROVICA


Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohiji „Otadžbina“ navodi u današnjem saopštenju da se “u prorežimskim medijima prećutkuje informacija da Priština tokom januara treba da preuzme kontrolu neba iznad Kosova i Metohije do visine od 7 hiljada metara”.

” Tu činjenicu juče je objavio i ministar infrastrukture u vladi samoproglašene republike Kosovo Palj LJekaj. Bez saglasnosti Aleksandra Vučića nebo iznad južne srpske pokrajine ne može da se preda separatistima jer je suprotno Kumanovskom sporazumu. Na ružan i bezobziran način vrhovni komandant Vojske Srbije odrekao se „nebeske Srbije“, navodi se u saopštenju.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ “podseća građane Srbije da je predsednik Srbije dao i prećutnu dozvolu za formiranje vojske Kosova na tajnom sastanku sa Hašimom Tačijem u Parizu. Na konkurs za prijem u separatističku vojsku Kosova za 70 mesta prijavilo se više od 300 Srba. Bez prećutne saglasnosti aktuelne vlasti iz Beograda Srbi se ne bi prijavljivali. Uostalom, Aleksandar Vučić kao uslov za nastavak pregovora sa Prištinom ne postavlja odluku o poništenju vojske Kosova neko samo ukidanje taksi na robu iz Srbije. NJegova „Srpska lista“ nije ni uložila prigovor na ustavni zakon zbog formiranja vojske Kosova iz čega sledi da im ta odluka nije mrska.
U novogodišnjem intervjuu za „Kurir“ predsednik Srbije bezobrazno sve one koji su za zamrznuti konflikt naziva licemerima. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohija „Otadžbina“ i srpski narod sa KiM su za zamrznuti konflikt i nisu licemeri ali je zato Aleksandar Vučić izdajnik”, navodi se u saopštenju.

” U svojoj kampanji za stvaranje Velike Albanije predsednik Srbije kaže da ako se ne odreknemo Kosova nego pristanemo da Kosovo bude deo Srbije Albanci će u Skupštini Srbije imati 80 poslanika a Hašim Tači i Ramuš Haradinaj biće predsednici Vlade Republike Srbije, što je krajnji idiotizam. Prema broju glasača od 420 hiljada koliko je bilo albanskih glasova na poslednjim izborima za skušštinu samoproglašene republike Kosovo, Albanci u skupštini Srbije ne bi imali više od 35 poslanika. A u normalnoj Srbiji tj. Srbiji bez Aleksandra Vučića mesto i Tačiju i Haradinaju biće u zatvoru a ne na tajanstvenim lokacijama na kojima se sastaju sa predsednikom Srbije.
I ne samo to, predsednik Odbora za KiM u Skupštini Srbije Milovan Drecun govori o Velikoj Albaniji kao nepovratnom procesu. Čovek je posle brojnih knjiga o srpskim borbama na Košarama i odbrani Kosova i Metohije promenio ideologiju i sada je za Veliku Albaniju. Danas je nažalost najgori politički šljam zajahao Srbijom
U svojim nastupima na pitanje zašto mora da se odrekne Kosova i Metohije Aleksandra Vučić kaže da je to zbog budućnosti njegove dece. Predsednika uopšte ne brine sudbina više od 30 hiljada srpske dece sa Kosova i Metohije koja će po sveobuhvatnom mirovnom sporazmumu Beograda i Prištine završiti u Velikoj Albaniji.
Kada se sve ovo ima u vidu čude reči njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja koji kaže da je sam Bog poslao Aleksandra Vučića da odbrani Kosovo i Metohiju. Još kaže da pod njegov kišobran svi treba da stanemo u odbrani Kosova i Metohije. Kako taj kišobran predviđa razgraničenje između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji gde će se najveći broj srpskih crkava i manastira naći u Velikoj Albaniji ta odbrana je nelogična, zbunjujuća i katastrofalna.
Srpske svetinje po sveobuhvatnom mirovnom sporazumu Beograda i Prištine naći će se u Velikoj Albaniji i to u godini kada se obeležava 800 godina od proglašenja autokefalnosti srpske pravoslavne crkve.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ teškom mukom može da prihvati da patrijarh svoje sedište neće da prebaci u Pećku patrijaršiju, ali ne može da shvati poruke njegove svetosti jer one nisu u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
I pred Bogom i pred istorijom svi ćemo biti krivi za gubitak južne srpske pokrajine ali oni koji su na vrhu i bliže Bogu oni će biti najviše krivi. Istorija im to neće oprostiti”, navodi se u saoštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ koje u celini prenosimo, kao i sva druga saopštenja dostavljena JUGpressu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare