Organizatori protesta traže od Vučića da predstavi plan za Kosovo, ako ga ima

BEOGRAD

Otvoreno pismo Aleksandru Vučiću

Aleksandre Vučiću,

Osam godina je prošlo, otkako si obećao da ćeš, kad dođeš na vlast, poništiti sve što je bilo ko u vezi sa Kosovom dogovarao.

Sedam godina je prošlo otkako si došao na vlast, a šest otkako si sam dogovorio i nametnuo Briselski sporazum.

Aleksandre Vučiću, tvojom politikom je država Srbija povučena sa Kosova.

Dok slaviš pobede od pet nula, tvoje fabrike laži pokušavaju da nas ubede da je slika pobednika lik srpskog sudije koji se zaklinje na ustavu države Kosovo. I carinika u kosovskoj uniformi. Kada si povukao srpske institucije sa severa Kosova, instalirao si svoje kriminalce da gospodare ničijom teritorijom.
Nazivaš ih političarima i zaštitnicima Srba. One, od kojih pošteni Srbi beže i stide ih se. Strahom je okovan građanin kome je kriminalac garant lične bezbednosti.

Aleksandre Vučiću, od tvojih epskih podviga i pobeda, od tvojih predstava da ne spavaš i ne jedeš, došli smo do toga da nam kažeš da nemamo ni metar srpske zemlje na Kosovu.
Da nam kažeš da nema Srba na Kosovu.
Zašto lažeš Aleksandre Vučiću ?
Ima Srba na Kosovu, a ima i srpske zemlje.
Zašto nam carine od sto posto uvodi Vlada u kojoj sede tri tvoja ministra ? Zašto su oni i dalje ministri?
Čime se igraš Aleksandre Vučiću?
Rekao si da tvoj plan za Kosovo znaju i u Moskvi, i u Vašingtonu, i u Briselu. Ali da Srbi nisu spremni da ga čuju.

Kosovo nije tvoje Aleksandre Vučiću, nije nepokretnost u tvom ličnom vlasništvu. Iako si nepokretnosti sticao dok je za Kosovo ratovano.
Ono je naše. Stvar je svih nas. Kako je moguće da nas vređaš i kažeš nam da nismo spremni da čujemo plan o onome što je naše?
Pre pet godina si rekao da imaš plan. Gde je plan, Aleksandre Vučiću? Sa kim pregovaraš? Zašto se stavovi naše zemlje zauzimaju na privatnim ručkovima sa Hašimom Tačijem u NJujorku, a ne u Skupštini Srbije?
Kako to da Hašim Tači u Skupštini Kosova debatuje o pregovorima i planovima, a ti bežiš od razgovora sa svojim narodom?
Rekao si da je srpska strana ispunila sve uslove dogovorene u Briselu, a albanska strana ni jedan.
Pa ko još tako pregovara Aleksandre Vučiću?
Ko daje sve a ne dobija ništa?
Da li je to zato što si pametan, jer si nam baš tim rečima objasnio zašto si dao dva miliona dolara za predsedničku kampanju Hilari Klinton?
Dao si zakletvu nad Miroslavljevim jevanđeljem u Skupštini Srbije da ćeš štititi Ustav i Kosovo kao deo Srbije. Sada pričaš o razgraničenju. Da li svaka tvoja zakletva ima težinu one date Vojislavu Šešelju i Srpskoj radikalnoj stranci u crkvi Svetog Marka?

Zahtevamo da prestaneš da se ponašaš kao vlasnik ove zemlje, i da građanima Srbije predstaviš plan za Kosovo i Metohiju. Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Priština.
Sa nama pričaš o tome.

Aleksandre Vučiću,
građani Srbije zahtevaju da budu upoznati sa planom za Kosovo i Metohiju.
Ako plan nemaš, izađi pred javnost i to saopšti”, navodi se u saopštenju koje potpisuju “Organizatori protesta #1od5miliona”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare