Organizovan pregled u ATD za sve zaposlene u javnim preduzećima

NIŠ

Svi zaposleni u javnim gradskim preduzećima moći će besplatno da se pregledaju u Zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu. Ovu akciju pokrenuo je Zavod i trajaće narednih godinu dana. Lekari će raditi rengen preglede a spirometriju samo ako za to ima potrebe. Svi koji dođu moći će da naprave snimak pluća I da ih pregledaju specijalisti.

Najpre su se pozivu odazvali Radnici Parking servisa koji će se prvi će pregledati jer veliki broj njihovih radnika radi na ulici i izloženi su riziku od oboljevanja od plućnih bolesti.

“ Veliki broj naših radnika radi teške poslove u teškim vremenskim uslovima, na ulici, tako da je izuzetno važno da oni budu zdravi. Nama nije cilj da idu na bolovanje, da budu bolesni. Nam je izuzetno važno da oni budu spremni da na adekvatan način obavljaju radne procese. Iz tog razloga mislim da je prvenstveno njima značajno ali I ostalima radnicima, pogotovu pušačima, rekao je Marko Janković, direktor JKP Parking servis u Nišu. Pri tom je dodao da su ove akcije veoma dobre,  jer retko ko ide ne preventivne preglede.

“Mi želimo da se što više približimo pacijentima, da sprečimo moguće bolesti. Sad je velika ekspanzija bolesti pluća I disajnih puteva. Sa svim preduzećima, školama imaćemo saradnju u tom smislu da smo otvorili jednu liniju da će radnici tih preduzeća moći slobodno da dođu svakog dana. ”, kaže dr Vladan Miludinović, direktor Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu.

Akcijom će biti obuhvaćeni i prosvetni radnici, a sve u cilju ranog otkrivanja bolesti i promocije preventivnih pregleda.

Svaka treća osoba ima problem sa disanjem I koristi neku od pumpica, a svaka druga kašlje I zato su pregledi važni.

Za pregled u ATD –u nije potreban uput izabranog lekara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare