Obeležena godišnjica rada Likovne radionice

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju otvorena je izložba radova polaznika Likovne radionice i dece iz dnevnog boravka ,,Maštolend“.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević je rekla da su radove predstavili polaznici radionice, ali i deca iz dnevnog boravka, sa kojom ova ustanova neguje dugogodišnju saradnju.

Ona je podsetila da svakog prvog ponedeljka u mesecu deca crtaju i stvarau zajedno. Na izložbi je prikazano 11 nagrađenih radova kreativnih mladih stvaralaca.

Ovim događajem ujedno je obeležena i 21. godišnjica postojanja i rada Likovne radionice koja je startovala 1997. godine pod okriljem Narodnog univerziteta.

Svi mi zajedno stvaramo radi lepšeg i savršenijeg sveta, sveta ljubavi, rekla je Vesna Marinković Stanković diplomirani slikar.

„Mladi sve više shvataju da nije umetnost samo slikarstvo, vajarstvo i grafika i zato se mnogi opredeljuju za animaciju, grafički dizajn i mnoge druge grane umetnosti“, istakla je Marinković Stanković.

Likovna radionica, koja radi pri Narodnom univerzitetu broji 46 polaznika, od kojih najmlađi ima sest godina, a najstariji je penioner

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare