Jeremić: Podrškom formiranju vojske Kosova, Vučić počinio veleizdaju

PROKUPLJE

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je na osnivanju Gradskog odbora ove stranke u Prokuplju istakao da je skandalozno formiranje “vojske Kosova”, kao i da krivicu za to dobrim delom snosi predsednik Srbije.

„Na čelu naše države je čovek koji se 4. novembra u Rimu, u Misiji EU pri Vatikanu, usaglasio sa Hašimom Tačijem da se ta “vojska Kosova” formira. To je veleizdaja zbog koje će Vučić morati da odgovara“, rekao je Jeremić i dodao, “da to nije istina, Srpska lista bi oborila kosovsku vladu“.

On se osvrnuo i na loš položaj Srba na Kosovu rekavši da je „vlast rasformirala sve institucije države na teritoriji pokrajine koje su štitile građane. Kosovom sada upravljaju kriminalci -kako albanski, tako i srpski, koji međusobno blisko sarađuju“.

Komentarišući potencijalne izbore, Jeremić je rekao da do njih ne može doći ukoliko se ne steknu fer i pošteni izborni uslovi.

„Opozicija je predala set zahteva za fer i poštene izbore. Dok se ne ispune ti uslovi, među kojima su sloboda medija i uvid u birački spisak, na izbore ne treba izlaziti“, kazao je Jeremić.

Jeremić je pozvao građane da se pridruže protestu protiv nasilja i režima Aleksandra Vučića.

„Glavni cilj okupljanja je da se prestane sa agresijom prema neistomišljenicima režima. Proteklih nedelja se dogodilo više obračuna sa opozicionim aktivistima, kao i napada na novinare. Danas protestujemo u Beogradu, a vrlo brzo i širom Srbije. Kraj ovom zlu je blizu, srušiće se kao kula od karata ako budemo ujedinjeni“, poručio je Jeremić.

Jeremić je, povodom osnivanja GO Prokuplje rekao da je Narodna stranka jedina opoziciona stranka koja raste i širom Srbije stvara lokalne organizacije.

„Vladajuća stranka postoji zarad ostvarenja interesa njenog rukovodstva, dok Narodna stranka predstavlja alternativu takvom načinu razmšljanja“, rekao je Jeremić i istakao da Narodna stranka postoji zbog građana Srbije.

Za predsednika GO Prokuplje izabran je strukovni menadžer Dušan Savić, dok su za potpredsednike izabrani Tamara Perić, Žarko Marković i Đorđe Jović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare