Na sednici Gradskog veća o planovima javnih ustanova

VRANJE

Na poslednjoj sednici Gradskog veća u Vranju najviše pažnje  bilo je posvećeno razmatranju programa i finansijskih planova javnih ustanova za 2019.godinu.

Reč je o Centru za socijalni rad, Centru za pružanje usluga socijalne zaštite, Biblioteci „Bora Stanković“, Narodnom muzeju, Istorijskom arhivu „31. januar“, Narodnom univerzitetu, Sportskoj hali, Školi animiranog filma, Regionalnom centru za talente, Pozorištu „Bora Stanković“ i Zdravstvenoj ustanovi „Apoteka Vranje“, rekla je na konferenciji za novinare gradska većnica Zorica Jović.

Zbog izmena u Zakonu o matičnim područjima, lokalna samouprava uskladila je i svoju odluku koja se odnosi na matična područja na teritoriji grada.

„U odnosu na raniji period grad Vranje će ubuduće imati sedam matičnih područja sa po jednim matičarem i određenim brojem zamenika u skladu sa potrebama koje iziskuje svako matično područje“, dodala je većnica Jović.

Na sednici Gradskog veća obrazovana je Komisija za izradu godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada. Usvojen je i Nacrt Odluke o izradi Plana generalne regulacije zone 1 i 3 u Vranju,

Prihvaćena je dopuna Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma  i romkinja grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja

„Poznato je da je Grad ovaj akcioni plan usvojio u aprilu, ali je izmenama proširen obuhvat na decu uzrasta do sedam godina. Dakle,  u budućim aktivnostima, što se tiče ove populacije, biće obuhvaćena i deca do 7 godina“, istakla je Jović.

Usvojene su i dopune o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Javnoj ustanovi „Istorijski arhiv 31 januar“. Reč je o usklađivanju sa zakonom po pitanju koeficijenata.

Većnici su usvojili odluku o izradi Plana generalne regulacije centralne gradske zone i zone 3 u naselju Donje Vranje.

O ovim pitanjima biće reći na prvoj narednoj sednici gradskog parlamenta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare