Obeležen rođendan vranjskih socijalista

VRANJE

 

Zvucima Internacionale i himnom Bože pravde vranjski socijalisti su počeli obeležavanje 27. rođendana.

U sali Omladinskog kulturnog centra okupio se veliki broj socijalista i njihovih simpatizera. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici gradskog rukovodstva, članovi Srpske napredne stranke, ali i drigih političkih partija na lokalu.

Predsednik vranjskih socijalist, Zoran Antić imao je neobičan govor koji je, kako je rekao, možda jedan od poslednjih u ovoj ulozi.

Govoreći o korektnoj saradnji sa srpskom naprednom strankom, on je podsetio da su socijalisti dali pun doprinos izboru Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i da su sa naprednjacima na lokalu napravili još jedan iskorak zajedničkim učešćem na izborima za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Vranja.

„Postali smo deo vlasti u Vranjskoj Banji, preuzeli još jednu republičku funkciju u Fondu PIO i očekujemo da ćemo ovih dana nakon 16 meseci u opoziciji, ponovo biti u gradskoj vlasti“, rekao je Antić.

 

Podsetio je da je SPS u Vranju od osnivanja do 2016. neprekidno bila na vlasti, sama ili u koaliciji sa drugim partijama.

U nastavku obraćanja svojim saborcima, drugovima i levičarima posvetio je priču iz Drugog svetskog rata o revolucionaru Ivi Loli Robaru i njegovoj verenici Slobodi Trajković, o njihovoj ljubavi i odanosti.

 

Čestitajući rođendan, potpredsednik IO GO SPS, Slobodan Milošević je istakao da su socijalisti Vranja veoma važna karika ove partije.

Izrazio je zadovoljstvo što se vranjski socijalisti nakon 16 meseci delovanja u opoziciji vraćaju u vlast i što se poštuju koalicioni dogovori sa partnerima SNS.

„Svojim konstantno dobrim rezultatima su uvek bili u samom vrhu, a u daljem periodu očekujemo još bolje rezultate“, rekao je Milošević.

Državni sekretar u Ministartsvu životne sredine, Ivan Karić je najavio projekat ministarstva o utvrđivanju posledica bombardovanja ovog kraja osiromašenima uranijumom  pre 18 godina.

„Cenimo ono što je Vranje tada podnelo i nemamo pravo da na to zaboravimo i na taj način ćemo odužiti jedan veliki dug prema ovom gradu“, istakao je Karić.

Član predsedništva SPS, Vanja Vukić rekao je da uvek ima tremu kada se obraća pred socijalistima.

„To je zato što sam član jedne velike državotvorne stranke koja je prešla put od najjače stranke dok je na njenom čelu bio  Slobodan Milošević, preko stranke koja je bila predviđena za uništenje tokom dvehiljaditih, pa sve do partije koja pod vođstvom Ivice Dačića aktivno učestvuje u vlasti sve do današnjih dana. Ponosan sam na sve partijske organizacije na lokalu, a posebno na ovu u Vranju. Ponosan sam i na kadrove koje ima SPS u Vranju. Nadam se da ćemo  u narednom periodu u Vranju učestvovati u vlasti uz pomoć naših koalicionih partnera, kao što to radimo na državnom nivou“, rekao je Vukić.

Na skupu je govorio i Branimir Stojančić, sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS u Vranju, koji je rekao da je SPS potvrdila svoj demokratski i koalicioni kapacitet i želju da odgovornost za razvoj Vranja podeli sa drugima. Podsetio je da godišnjicu partije obeležavaju sa velikim brojem članova, pristalica i simpatizera.

 

Svečanosti koja je završena uz pesmu „Računajte na nas“ prisustvovali su i predstavnici opštinskih odbora iz Zaječara, Niša i Kosovskog pomoravlja.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare