Gradsko veće izabralo tri v.d. direktora suprotno predlogu komisije

NIŠ

Gradsko veće grada Niša  potvrdilo je na danas održanoj sednici predloge kandidata za direktore Komisije u sedam javnih preduzeća, dok je za tri preduzeća glasala proziv predloženih kandidata Komisije I predložila buduće v.d direktore, koji nisu prvi na listi Komisije.  Veće je glasalo  protiv preloga Komisije za izbor direktora u tri javna preduzeća- “Naisus”, “Medijana” I “Niš stan”.

Umesto Dejana Anderejevića kandidata sa najvećim brojem bodova na rang listi komisije i dosadašnjeg rukovodioca, za v.d. direktora JKP “Naissus”, predložen je diplomiranog ekonomistu  Igor Vučić, pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast finansija.

Za vršioca dužnosti, JKP “Mediana”, umesto Bratislava Vučkovića, kanditata sa najvećim brojem bodova po rangiranju Komisije predložen je diplomirani inženjer elektrotehnike Dragoslav Pavlović, takođe aktuelni pomoćnik gradonačelnika Niša za privredu I investicije.

Umesto predloženog Gorana Kocića za direktora JP “Nišstan”, Veće je predložilo dosadašnjeg rukovodioca tog preduzeća, doktora ekonomskih nauka Nenada Hafnera.

Ukoliko Skupština na sutrašnjem zasedanju prihvati predloge Gradskog veća  Goran Đorđević narednih godina vodiće Tržnicu, Jelena Stojanović “Objedinjenu naplatu, Predrag Milačić “Gradsku toplanu, Dejan Dimitrijević “Parking servis, Nebojša Lović “Direkciju za izgradnju grada, “Gradsku stambenu agenciju” Vladan Stojanović i “Zavod za urbanizam” Miroljub Stanković. užna Srbija

Odbornici Skupštine grada, izjasniće se na sutrašnjoj sednici, o predlogu Gradskog veća.

Obrazlažuli ovakvu odluku gradonačelnik je rekao da se na ovaj način nastoji da se udovolji interesima građana koji su se žalili na rad   javnih preduzeća “Medijane” I “Vodovoda” . To je, kako je rekao “ opredelilo da tragamo za novim I boljim rešenjima”.

“Gradsko veće je donelo ovakvu odluku i to su naši stavovi. To su stavovi gradonačelnika, to su stavovi zamenika, to su stavovi većnika. Na kraju krajeva, za ovih godinu i po dana znate kakvi su stavovi bili svih. Mi ne ulazimo u rad Komisije i to nije u našoj ingerenciji”, rekao je Bulatović.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur obrazlažući svoju odluku da ne podrži pojedine predloge Komisije za izbor direktora rekao  je da je glasao protiv zato što misli da su direktori dali šta su mogli da daju, “Energetski su se istrošili “.Građani nisu zadovoljni radom pojedinih preduzeća i Gradsko veće je stalno zahtevalo veću mobilnost Naissus-a i Mediane, a to se nije dešavalo “, rekao je  Banđur koji je zaključio da se od njih ništa novo više nije moglo dobiti.

“Gradsko veće je predlagač direktora Skupštini Grada i ono snosi odgovornost za ono što predlaže i niko ne može da podučava Veće šta im je posao, šta imaju pravo, a šta nemaju. Svako telo pa i Komsiija mora da ima poštovanje prema najvećem izvršnom organu Grada Niša. Mi nismo mala deca i nama niko ne može da drži lekcije”,  rekao je Banđur.

Gradsko veće poštuje zakonsku proceduru iako je predložilo V.D direktora javnih preduzeća koji nisu prvoplasirani na listi Komisije, kazao je gradonačelnik Bulatović.

“ U skladu sa Poslovnikom o radu gradskog veća , u skladu sa nadležnostima Gradskog veća, kao najviši izvršni organ grada koji ima odgovornost pred građanima Niša, svaki član Gradskog veća ima pravo ima pravo da se opredeli, ima nadležnost da utvrdi predlog , utvrdi predlog o kome glasa I pošalje Skupštini Grada na odlučivanje” rekao je Bulatovć.

Izbor direktora biće predmet odlučivanja na sutrašnjoj sednici grada Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare