Novak Djoković fondacija otvorila igralište za decu u Žitoradji

ŽITORADJA

Novak Đoković fondacija danas je svečano otvorila šesto po redu dečje igralište u vrtiću „Prva radost“ u Žitorađi, u čiju je adaptaciju i opremanje uloženo više od milion dinara. Igralište ove ustanove, koju pohađa oko 120 mališana, opremljeno je igračkama i novim mobilijarom. Uz Žitorađu, do sada su opremljena igrališta u opštinama Bečej, Srbobran, Stara Pazova, Gornji Milanovac i Užice.

Gorana Džuža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije istakla je da su igrališta izuzetno važna za razvoj dece. Ona su mesta igre i susreta, na kojima mališani mogu da istražuju, spoznaju okruženje, razvijaju motoriku i socijalnu inteligenciju.

„Zahvaljujući sjajnoj saradnji sa partnerima iz lokalne samouprave i predškolske ustanove, danas otvaramo šesto po redu igralište u ovoj godini. Mališani iz Žitorađe sada imaju bezbedno i stimulativno mesto za igru, a poznato je da igra ima značajnu ulogu u ranom razvoju dece – ona utiče na kognitivni i fizički razvoj, kao i razvoj motorike kod dece, unapređuje njihove socijalne, emocionalne i jezičke veštine. Zbog toga će fondacija nastaviti da obezbeđuje još mesta za igru predškolaca širom Srbije“, rekla je Džudža Jakovljević.

Ivan Stanojević, predsednik Opštine Žitorađa, ovom prilikom je pozdravio zalaganje fondacije Novak Đoković.

„Fondaciji Novak Đoković želim da se zahvalim na ovom sjajnom gestu za našu decu, koja sad imaju prostor za igru i druženje. Želimo da se zahvalimo i njenim osnivačima, koji prepoznaju važnost igre i obrazovanja za decu u ovom uzrastu. Takođe, Ministarstvo prosvete će u narednom periodu pomoći u dogradnji ovog vrtića, čime će se deci omogućiti što bolji uslovi za boravak dece u ovoj ustanovi, što oni i zaslužuju“, zahvalio se Stanojević.

Vesna Kilibarda, direktorka Predškolske ustanove „Prva radost“ istakla je da joj je izuzetno drago, jer su deca na poklon dobila lepo igralište, na kome će moći da se igraju i druže.

„Veliki je značaj igrališta za decu, pogotovu u ovako maloj sredini, kao što je naša. Fondacija je to prepoznala. Zato su joj deca, vaspitači i celokupna lokalna zajednica veoma zahvalni. Deca bi trebalo da odrastaju pravilno – da budu vredni, požrtvovani, saosećajni i dobri ljudi. Novak Đoković je pravi uzor za to kakva bi deca trebalo da budu kad porastu”, rekla je Kilibarda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare