MARKOVIĆ: SVETSKE SILE PODRŽAVAJU PROTIVLJENJE KOSOVA

LESKOVAC

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je večeras u Leskovcu da   Evropa i svet  ne rade u interesu Srbije.

„ Juče ste videli da kosovski Albanci i visoki funkcioneri kažu da neže da priznaju potpisani Briselski sporazum, da neće da prohvate zajednicu srpskih opština i da neće da prihvate formiranje suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji. Mi Srbi smo prvi u okruženju svih zemalja koje su bile u ratu sa Srbijom formirali sud za ratne zločine i sve smo procesuirali. I  čak te sudije su procusuirale  svakog onog ko je bio sa puškom u ruci i branio srpska ognjišta“, rekao je Marković i porućio „sram bilo taj naš sud“.

„ A gde žive ratni zločinci? Na Kosovu i Metohiji, Haradinaj, Tači, Limaj, i oni se boje tog ratnog suda jer znaju da će biti osuđeni doživotno ukoliko bude bio formiran“, dodao je on.

„Neki evropski predstavnici, kao što je Majk Deverpolt, bivši abmasadopr Velike Britanije, danas šef kancelarije EU, nije podigao svoj glas i otišao na Kosovo i da kaže zašto je došlo do blokade  onog što ste potpisali. Ali je podigao svoj glas i bio na čelu kolone gej parade u Beogradu. Jer oni hoće da kažu vama kako su to evropske vrednosti. To nisu vrednosti za koje se Srbija zalaže, ali eto i to je Srbija morala da prihvati“, rekao je Marković.

„ Ja sam bio najveći glasnogovornik protiv gej parade. Ne protiv ljudi čije je zadovoljstvo na neki drugi način, ali se naša stranka bori protiv bele kuge i ne mogu dva muškarca da rode dete, to je ono što nas Evropa tera. I ti homoseksualci su me tužili i ja sam jedini političar koji je za mišljenje, ćovek koji se bori za porodicu i Jedinstvena Srbija, naša partija, i 99 građana, bio osuđen sa 56 hiljada dinara plato kaznu“, rekao je Marković.

„Srbija je ispoštovala sve svoje međunarodne obaveze, sve što su Evropa i međunarodna zajednica tražila od nas. Ono što su juče rekli  kosovski Albanci , nisu  sami rekli, oni imaju podršku tri svetske sile koje godinama odlučuju o Srbiji. Jedna svetska sila stane preko bare, a druga svetska sila u Evropi, i još jedna svetska sila, neću da kažem koja je to država“, rekao je Marković.

On je dodao da Evropa mora Srbiju da primi u EU kao časnu i poštenu državu, kao državu koja je pokazala da smo najbolje zbrinuli azilante od svih država jer i mi smo doživeli tu golgotu i znamo šta znači  kada vas proteraju sa ognjišta gde ste rođeni u neko drugo mesto. I cela Evropa sada ograđuje zidove oko Srbije, a mi dalje izigravamo humaniste“, rekao je Marković.

 

Jedinstvena Srbija se zalaže da mi budemo tranzitna zemlja za azilante i za sve te koji beže iz svojih zemalja, ali nismo u mogućnosti da im pravimo kuće, mi moramo da pravimo kuće Leskovčanima, Srbima, mladim ljudima da ostanu da žive u Srbiji, poručio je Marković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare