ŠARGAREPA IDE NA USTAVNI SUD ALI ŠTAP OSTAJE

 

GRAČANICA
Srpski nacionalni forum (SNF) saopštio je danas da je (od samog početka upozoravao vlasti Republike Srbije da se ne upuštaju ni u kakve ustupke dok ne postignu svoj cilj, a to je zaštita naroda, nacionalnih i državnih interesa” na Kosovu I Metohiji.

. SNF je na vreme upozoravao da čak ni uspostavljanje Zajednice/asocijacije opština sa srpskom većinom (tzv.ZSO), onako kako je u Briselu dogovoreno nije dobro rešenje za Srbiju zbog narušavanja sopstvenog suvereniteta, ali čak ni taj ustupak kao što se vidi prištinska strana nije voljna da primeni, navodi se u saopštenju ovog udruženja gradjana.

.

 

 

Još se mastilo na sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju  „Kosova“ i EU nije propisno osušilo a već je došlo do najave pogoršanja odnosa vlasti na Kosovu i Beograda. Naime vlasti u Prištini su počele da se kolebaju oko primene jedine tačke tzv. Briselskih sporazuma, a koja se odnosi na uspostavljanje Asocijacije opština sa većinskim srpskim stanovništvom. Da nešto oko tog pitanja škripi, najvial je predsednica Kosova Jahjaga, a potvrdio je i predsednik kosovske vlade Isa Mustafa. Štaviše on je zapretio i hapšenjem Srba koji ne budu radili po zakonima Kosova, što je prva pretnja takve vrste, a opravdano se strahuje da će ih biti još, i da se neće stati samo na pretnjama.

 

SNF je od samog početka upozoravao vlasti Republike Srbije da se ne upuštaju ni u kakve ustupke dok ne postignu svoj cilj, a to je zaštita naroda, nacionalnih i državnih interesa. SNF je na vreme upozoravao da čak ni uspostavljanje Zajednice/asocijacije opština sa srpskom većinom (tzv.ZSO), onako kako je u Briselu dogovoreno nije dobro rešenje za Srbiju zbog narušavanja sopstvenog suvereniteta, ali čak ni taj ustupak kao što se vidi prištinska strana nije voljna da primeni.

 

Umesto toga, preduzete su opsežne radnje kako bi se ukinule državne institucije na Kosovu i Metohiji. Skupština Srbije nije raspisivala izbore za četiri opštine na severu Kosova (a bila je obavezna), a umesto toga protiv volje velike većine građani su gurani na izbore u organizaciji „Republike Kosova“ čime je sever Kosova gurnut u kosovski pravni i politički sistem. Mnoge druge radnje su vršene zarad šargarepe, koja se zvala ZSO.

 

Sada je čak i takva šargarepa pod velikim znakom pitanja, a zauzvrat Kosovo je dobilo i: članstvo u FIFA, MOK, UNESKO, dobilo je SSP sa EU, granične prelaze međunarodni telefonski kod +385, imovinu države Srbije na teritoriji Kosova i Metohije, državne prerogative na celoj tertoriji Kosova i Metohije….

 

SNF poziva vlasti Srbije da preduzmu odgovarajuće korake kako bi zaštitile i državu, i narod na celoj svojoj teritoriji, dakle i na Kosovu i u Metohiji. Jedini odgovarajući korak koji bi na najave koje dolaze iz Prištine vlast u Srbiji morala da preduzme, je napuštanje Briselskog procesa i poništavanje svega do sada dogovorenog.   SNF je svestan da je to težak potez, ali i naše vlasti moraju da budu svesne da je briselski proces neskriveno od samoga početka bio pro-albanski, i kao takav bi morao da se prekine, navodi se u saopštenju SNF.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare