FILIPOVIĆ: MI NE DOVODIMO LJUDE SA STRANE

LESKOVAC

Kada sam govorio o snazi naše stranke ovde u Leskovcu, ja se nisam bazirao i nisam procene vršio na osnovu istraživanja javnog mnenja koje su uglavnom naručena, i čaršijskih priča, nego na osnovu velikog i mukotrpnog rada i truda koji smo uložili u Leskovac i u našu stranku, rekao je na večerašnjoj tribini Jedinstvene Srbije  predsednik Gradskog odbora Nenad Filipović.

„Mi ovog puta želimo da propišemo jedan princip, da se dugoročni rad isplati, rad i samo rad, a da svi ljudi,  koji žele da budu deo Jedisnvene Srbije , moraju da saosećaju sa svojim narodom, a svi oni koji žele da na grbači svog naroda žive, njima nije mesto u našoj stranci“, rekao ej Filipović.

„. Mi smo one koji su imali privilegije, koje su stekli zahvaljujući glasačima Jedisnvene Srbije, i koji su svoj društveni status stekli zahvaljujući ovoj  političkoj partiji,  na poslednjim unutarstranačkim izborima, rešili“, dodao je Filipović koji se „nada“ da ga „više niko neće pitati koliko  je jaka Jedisntvena Srbija u Leskovcu, jer ova slika sve govori“.

On je rekao i da „ovakav politički skup Leskovac još nije video“ i da „ ovakav skup može da organizuje samo Jedisnvena Srbija u Leskovcu iz prostog razloga što sve političke stranke koje su bile u Leskovcu uglavnom su punile hale sa ljudima koji  ne pripadaju gradu Leskovcu, nego su ih dovodili sa strane. Ja  ovde mogu da kažem sa sigurnošću da je ova hala napunjena samo Leskovčanima i mi niswmo dovodili ljude sa strane. Ako neko pita kako smo to uspeli, postoje dva odgovora, prvi je zato što je Jedinstvena Srbija napravila jaku infrastrukturu. Ovde u Leskovcu imamo preko 500 aktivista, imamo 109 mesnih odbora i naš cilj je da ceo grad Leskovac pokrijemo ljuidima koji će promovisati politiku Jedinstvene Srbije“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zuckerberg's Friend
Zuckerberg's Friend
8 godine pre

Odličan tekst. Cukerbegovski!

Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Iako je ovo bio i više nego zanimljiv događaj (sigurno najznačajniji događaj toga dana u Leskovcu), on je ipak pretrpeo svojevrsnu medijsku blokadu. (?!) Naime, ogromna većina leskovačkih medija o njemu uopšte nije izvestila, a centralni mediji su tek sutradan preneli Palmin intervju, u kome on između ostalog pominje i trubini koja je održana u Leskovcu. Razlozi koji su doveli do takvog odnosa lokalnih medija prema ovom dešavanju su naravno poznati i ja zato neću o njima.

Ono o čemu ipak hoću, je da su celoj toj “tišini” verovatno prethodili telefonski razgovori slični, ili istovetni ovome:

– Dobar dan gradonačelniče. – reče “novinar”.
– Dobar dan “novinaru”. – uzvrati gradonačelnik.
– Kako ste gradonačelniče? – nastavi “novinar”.
– Hvala na pitanju odlično, što i Vama želim. Recite kako mogu da pomognem? – odgovori gradonačelnik.
– Gradonačelniče, zanima me da li ćete danas biti na mitingu JS u sportskom centru?
– Ne neću biti. Nisam pozvan!
– Hvala gospodine gradonačelniče. Pozdravite porodicu. (???)
– Hvala i vama “novinaru!”. Pozdravite i Vi vašu.

I ode zatim “novinar” mirna srca i prečiste “profesionalne savesti” na kaficu u … Jer kad nema NJEGOVE malenkosti na nekom događaju, nema ni događaja, zar ne?
A gradonačelnik isto ode, ali ne na kaficu već da uteši svog neutešnog zamenika (ili bolje reći, novopečenog građevinskog preduzimača).

E sad da vidimo, zašto gradonačelnik Cvetanović za koga znamo da obožava društvo gospodina Palme (a naročito da sa njim jede Mozart kugle u Beču), nije bio pozvan na Nenadovu žurku?

Pa verovatno zato što je umislio da je vrhunski znalac intelektualne igre koja se zove “usitni i uništi” iliti “zavadi pa vladaj”. Zbog toga mu se i dogodilo da je posle naizgled uspešne demontaže SPS-a (u kojoj su uz njegovu pomoć dva bludna sina utepala “tatka”), u JS naleteo na tvrd orah i to sa cvikerima. Tom prilikom je kao što znamo njegov bradati pulen politički pregažen, a gospodin Filipović je te večeri zapravo postavio jagodu na svojoj slavljeničkoj torti.

Ako nekima još uvek nije jasno, gospodin Palma je u svemu tome bio lukavi “medijator”, koji je biranim rečima zapravo poručio sledeće:

– Cvetanoviću pazi šta radiš, jer nisi ni izbliza toliko jak i pametan, koliko to želiš da prikažeš!!!

Dakle, gradonačelnik Leskovca nije bio pozvan na ovaj miting iz sasvim prostog razloga i na tome bi morao da bude bezgranično zahalan svome prijatelju Palmi. Jer da je došao, po svemu sudeći bi morao da podnese sasvim zasluženu salvu zvižduka iz “samo” par hiljada usana!

Kao što vidimo, JS je stranka lokalnog karaktera koja u ovom trenutku u Leskovcu ima ekstremno jaku organizaciju. Ta jačina naravno ne leži u ideologiji, ili u snazi njenog lidera iz Jagodine. Rekao bih da su oni u stvari prilično dobro organizovana ekipa kvalitetnih ljudi, koji sebe nisu pronašli u “tradicionalnim” beogradskim strankama. JS u Leskovcu očigledno ima i veoma samouverenog i sposobnog lidera, koji je do pre neki dan izazivao nevericu i podsemeh svojim izjavama da će na ovaj miting dovesti hiljadu ljudi i to bez pomoći sa strane. A u tome je kao što vidimo i više nego uspeo!

Podsetiću da je poslednji veliki miting koji je održan na istom mestu, bio miting SNS-a u martu prošle godine. Tada se u leskovački SC sjatila gotovo cela republička Vlada, masa nevoljnih pristalica iz lokanih opštinskih preduzeća i uprava, kao i nebrojeno mnogo autobusa ispunjenih sendvičima i sokovima iz raznih gradova Srbije.

Ja sam lično veoma udaljen od političke ideologije JS, (ako oni ideologiju uopšte imaju?) Međutim, i pored toga moram da odam priznanje političkoj organizaciji koja je u stanju, da bez ikakve “beogradske” ili lokalne pomoći na unutarstranačke izbore izvede duplo više članova od recimo moje “velike” DS. Oni dakle imaju nešto što uopšte nije svojstveno ni jednoj leskovačkoj stranci u ovom trenutku (bez obzira da li je na vlasti ili ne). To nešto se zove jedinstvo. Najzanimljivija stvar u vezi tog jedinstva je njegov kohezioni faktor. A to je verovali ili ne, upravo lik i “delo” gradonačelnika Leskovca.

Takođe sam ubeđen da ovakva JS, pred predstojeće lokalne izbore predstavlja respektabilnu snagu na političkoj pozornici Leskovca. Ipak, ne bih rekao da su oni prava opozicija, mada se njihovo članstvo u ovom momentu sigurno oseća tako. Po mom mišljenju, njihovo “opozicioniranje” će biti završeno u onom trenutku u kome gadonačelnik Leskovca bude namirio svoja preduzimačko-građevinska potraživanja od svog trenutnog zamenika. Jer prosto rečeno, gradonačelnik Leskovca hteo to ili ne, mora da postupa pragmatično i ne sme da sačeka sledeće lokalne izbore sa dibiduz nesposobnim partnerima i iole sposobnim protivnicima.

Šteta je samo što takvih kao što je JS, u ovom trenutku nema bar malo više. Jer u takvoj situaciji, gradonačelnik Leskovca ne bi ni imao čemu da se nada.