Leskovčanin prevozio sedative u kamionu bunjanovačkih tablica

LESKOVAC-BUJANOVAC-ĐERDAP

Carinici su ,u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Đerdap, sprečili krijumčarenje skoro 122.000 sedativa koji se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu pri izlazu iz zemlje pristigao kamion sa poluprikolicom bujanovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnji Leskovčanin, saopštila je Uprava carina.

Upitan da li ima nešto što bi prijavio pored izvozno ocarinjenog izolacionog materijala koji je prevozio ka Rumuniji, vozač je odgovorio odrično.
Međutim, prilikom detaljnog pregleda kamionskog tovara, na paletama kamene vune pronađene su četiri velike kartonske kutije sa ukupno 8.116 blistera, odnosno, 121.740 tableta sedativa „kaslol“ od 1mg.
Još dva blistera sa ukupno 25 tableta leka „bromazepam“ od 3mg pronađeno je u ličnom prtljagu vozača.
Vozača kamiona su zajedno sa krijumčarenim lekovima preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, a po nalogu tužioca privremeno je zadržan i kamion sa ocarinjenom robom.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
120/80
120/80
1 godina pre

Povremeno pijem bensedin kao terapiju za pritisak, kao dodatak lekovima za pritisak, i tvrdim da se sedativi bez recepta mogu kupiti u mnogim apotekama. Kad zbog ovaveza ne odem do lekara za recepte, kupim bensedin bez ikakvih problema.