Od korone oboleo učenik jedne osnovne škole u Vranju

VRANJE

Prema najnovijim podacima od 72 uzorka koja su poslata na ispitivanje, četiri su pozitivna na koronu. Sve osobe su sa područja grada Vranja. Među obolelima je i jedan učenik osnovne škole, kaže epidemiolog dr Slađan Stanković, koji trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji Pčinjskog okruga ocenjuje nestabilnom.

„Radi se o slučaju koji je registrovan u subotu 3. oktobra u jednoj osnovnoj školi u Vranju. Učenik je odmah izolavan, nakon epidemiološkog ispitavanja biće predložene mere kako da se postupi sa ostalim učenicima. Ukoliko nije bilo značajnog, bliskog kontakta sa ostalim đacima duže od 15 minuta, nastaviće se sa radom uz pojačanje mere dezinfekcije i konstantno nošenje maski dok borave u školi. Članovi porodice obolelog učenika biće u samoizolaciji 14 dana, kaže epidemiolog dr Stanković.

„Trenutnu epidemiološku situaciju dodatno opterećuje i registrovanje smrtnog ishoda na našem području. Radi se o osobi koja je preminula na Internom odeljenju vranjske bolnice koja je bila pozitivna na koronavirus. Sve to nam ukazuje da je situacija ozbiljna i da bi trebalo da se ponašamo u skladu sa tim“, ističe ovaj epidemiolog.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare