Kuburović: Prištini upravo prosleđen izveštaj o ubistvu Ivanovića

PRIŠTINA

(Vesti)

Ministarstvo pravde Srbije upravo je prosledilo Prištini opsežan izveštaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja lica u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

To je izjavila ministarka pravde Nela Kuburović. ona je na TV Pink rekla da je to urađeno na osnovu poslednjeg zahteva iz Prištine da se saslušaju određena lica u vezi sa istragom o ubistvu lidera kosovske Građanske inicijative SDP.

– To upravo govori da je Beograd i dalje spreman na saradnju i da odgovori na sve zahteve koji dolaze iz Prištine. Takvu dvosmernu komunikaciju od strane Prištine nemamo – dodala je Kuburovićeva. 

Ona je navela da, nažalost, nije došlo do uspostavljanja bližih odnosa i saradnje uvezi sa istragom o ubistvu Ivanovića jer je, kaže, Priština u startu odbila zajedničko sprovodjenje istrage, te da veruje da je to upravo jedan od razloga zašto nema konkretnijih rezulatata u predistažnom postupku. 

– Da su nam bili dostupni odmah u trentuku svi podaci koje je tražilo i Tužilaštvo za organizovani kriminal po našim zahtevima za međunarodnu saradnju koji su poslati još u januaru i februaru prošle godine verujem da bi danas bili uspešniji rezultati istrage – rekla je ministarka. 

Podsetila je da je Beograd takve zahteve poslao još pre godinu dana, a da još nema odgovora iz Prištine. Navela je da je čak bilo spekulacija da Beograd nikada nije uputio takve zahteve i istakla da postaje neoborivi dokazi da su oni upućeni Prištini. 

– Komunikacija ide preko Kancelarije Delegacije EU tako da imate dvostruke dokaze da je nešto uručeno, ali ni nakon urgiranja još nemamo sve ono što je traženo još u januaru prošle godine – rekla je Nela Kuburović. 

Ministarka je navela da je bitno da Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu vodi predistražni postupak, da se Biro za nacionalnu bezbednost, MUP i nadležne službe takođe bavi ovim pitanjem, te da to upravo pokazuje spremnost države da se otkrije i ko je nalogodavac ovog krivičnog dela, i njegovi neposredni izvršioci.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare