SLS: Na Merdaru zadržan član Glavnog odbora, zakasnio za operaciju sinu

GRAČANICA

Samostalna liberalna stranka (SLS) je saopštila da je jutros na prelazu Merdare oko 4 sati ujutro zadržan član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke i savetnik u Ministarstvu rada i socijalnog staranja u kosovskoj vladi Nebojša Jakovljević od strane pripadnika MUP-a Srbije i da mu je naloženo da sačekao predstavnike Bezbednoste informativne agencije radi ispitivanja. 

“Jakovljević je na put za Beograd pošao sa svojim sinom kako bi ga odveo na operaciju koja je bila zakazana za 10 časova. Zbog višečasovnog zadržavanja na prelazu Merdare, tačnije do 15h, on nije bio u mogućnosti da stigne na zakazanu operaciju”, navodi se u saopštenju SLS.

Ova stranka podseća da su na isti način zadržani i ispitani predsednik i potpredsednik  Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović i Boban Stanković.

“Samostalna liberalna stranka ne razume ovaj pokušaj zastrašivanja i maltretiranja i po treći put zahteva odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke, šefa Bezbednoste informativne agencije, zašto su visoki predstavnici ove političke stranke zadržavani u policijskim prostorijama na prelazu Merdare.

Isto tako, po treći put, očekujemo konkretnu reakciju EU i svih ostalih domaćih i medjunarodnih nadležnih institucija povodom ova tri slučaja zadržavanja kojima smo se obratili i pisanim putem prošle nedelje”, navodi se u saopštenju SLS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare