Kosovski ministri nisu posetili školu u Preševu jer je direktor otkazao

PREŠEVO

Iako je bila planirana, poseta Osnovnoj školi “Ibrahim Keljmendi” u Preševu nije realizovana, umesto toga ministri iz Vlade Kosova su posetili osnovnu školu “Zejnel Hajdini“ u selu Rajince.

JUGpressovi izvori medju Albancima u Preševu navode da je direktor te škole Fitore Sahiti otkazao posetu po naređenju predsednika opštine Šćiprima Arifija sa kojim dvoje ministra nije planiralo da se sastane danas, kao ni sa predsednikom Skupštine opštine Preševo Samijem Salihu.

Beslimi je kosovskim medijima rekao da je predviđeno da se sastanu sa političkim liderima opštine Preševo na poslovnom ručku u restoranu Rozafa na kraju posete na koji je, naveo je pozvan i predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi.

Arifi je, sa druge strane, da neće učestvovati na tom ručku jer su kosovski ministri “ignorisali Preševo”.

On je dodao da je takvu odluku doneo zbog ovog ignorisanja najveće albanske opštine u Preševskoj dolini od strane dvoje ministara u Vladi Kosova.

Dobri poznavaoci prilika u Preševu sve ovo dovode u vezu sa sukobom koji postoji između predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija i poslanika Albanaca u Skupštini Srbije Šaipa Kamberija.

To se vidi i po komentarima na društvenim mrežama gde se pristalice i jednog i drugog međusobno optužuju.

Najveća optužba je, već tradicionalno, da oni drugi nisu dovoljno patriote i ko sarađuje sa Beogradom a ko ne.

Za to vreme građani Albanci iz ove dve opštine pokušavaju da se domognu potrebnih papira za trajni odlazak u Nemačku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare