Kako da se proizvodi sa juga nadju na rafovima Metroa?

LESKOVAC

 

U prostorijama Privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga   danas je održana  prezentacija kompanije METRO CASH& CARRI  D.O, namenjena individualnim poljoprivrednim proizvođačima.

Time je, kažu,  nastavljen projekat saradnje kompanije METRO CASH& CARRI  D.O. sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima, započet pre dve godine posredstvom Privredne komorome Srbije.

“Naš cilj je da uključivanjem individualnih poljoprivrednih proizvođača u Metro sistem veleprodaje omogućimo siguran plasam njihovih proizvoda, i garantovane uslove plaćanja. Sa druge strane, cilj nam je da našim kupcima obezbedimo kvalitetan i svež proizvod domaćeg porekla. Na taj način mi obezbeđujemo konkurentnost za našu kompaniju, a sa druge strane potpomažemo razvoj određenog regiona i privrede, rekla je Heraka Hajnalka, rukovodilac nabavke u ovoj kompaniji.

Do sada je kompanija Metro imala nekoliko dobavljača poljoprivrednih proizvoda u veleprodaji sa juga Srbije, ali će se raditi na tome da se njihov broj poveća, naročito kada je reč o poljoprivrednim proizvodima koji nedostaju u ponudi. Interesovanje postoji za svim vrstama sezonskih poljoprivrednih proizvoda.

Na naše pitanje da li je Metro sistem zainteresovan i za gotove proizvode, poput ajvara, budući da su  naši proizvođači ajvara ukazivali na to da su im veliki trgovinski lanci nedostupni, Hajnalka je odgovorila da interesovanje postoji i za ove proizvode.

“Mi u našoj prodaji imamo poseban segment koji se odnosi na nacionalni asortiman, tako da su svi proivzođači dobrodošli da nam se jave, jer je to nešto što posebno razvijamo i negujemo u našoj ponudi.

Direktor Privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Jović naglasio je da poljoprivredni proizvođači sa juga Srbije imaju potencijale i mogućnosti za ovakav vid saradnje. Poljoprivredni proizvođači često ne znaju šta će sa viškom proizvoda, odvoze ih u druge krajeve Srbije i time povećavaju troškove, pa će plasman preko kompanije Metro olakšati njihov rad, nagasio je Jović. Privredna komora Srbije svojim posredovanjem  pomoći će poljoprivrednim proizvođačima da se i njihova roba nađe na rafovima marketa ove kompanije.

“Ideja je da vam pomognemo da u se direktnom kontaktu sa ljudima koji se bave maloprodajom upoznate sa pravilima, standardima, kako ih usvojiti i kako doći do rafa u prodavnici, jer to nije ni malo jednostavno, rekao je sekretar Privredne komore Srbije Veljko Jovanović.

On je naglasio da je organizovanje poljoprivrednika preko zadruga i sličnih organizacija način da se lakše ostavare njihovi interesi, jer individualni poljoprivredni proizvođači nisu članovi komore, ali to mogu biti udruženja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare