Kabl pod naponom od 20.000 volti pao na kolosak

NIŠ

                  U Sarajevskoj ulici u Nišu jutros je na kolosek pruge pao kabli kontaktne mreže koja je pod naponom od 20.000 volti. Na sreću, prilikom pada kabla automatski se uključio sistem zaštite pa u kontaktnoj mreži više nije bilo struje tako da u ovom incidentu nema stradalih.

               Železnice Srbije susaopštile da je jutros u 6.10 sati na delu pruge izmedju železničkih stanica Niš i Crveni Krst na oko petnaest metara od putnog prelaza u Sarajevskoj ulici, došlo do ošetećenja kontaktne mreže iznad desnog koloseka zbog pucanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje.    

                  “Navedeno oštećenje na kontaktnoj mreži nije moglo da ugrozi bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju jer u trenutku kidanja i pada voznog voda u  zoni putnog prelaza isključen je napon u vodu. Dežurno osoblje “Infrastrukture železnice Srbije” iz železničke stanice Crveni Krst odmah je izašlona lice mesta, spušteni su branici na putnom prelazu kako ne bi bila ugrožena bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju i pešaka. Nakon što je stigla saobraćajna policija, drumski saobraćaj je obustavljen. Železnički saobraćaj na levom koloseku pruge izmedju stanica Niš i Crveni Krst uspostavljen je u 7.59 sati. Stručne službe “Infrastrukture železnice Srbije” rade na otklanjanju ovog kvara i očekuje se da kontaktna mreža bude popravljena do 19 sati”,  navedeno je u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare