U Mokranjčevoj ulici novi asfalt i behaton ploče

NIŠ

                    Rekonstrukcija Mokranjčeve ulice uveliko traje, a radove je sa svojim saradnicima obišao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović kako bi video kako teče rekonstrukcija, ali i kako bi saslušao građane i njihove eventalne primedbe i sugestije jer su oni ti koji žive u toj ulici i najbolje znaju šta im je najviše potrebno. Mokranjčeva ulica će biti rekonstruisana do Radničke, a biće rekonstruisana i autobuska stajališta i trotoari u ovoj ulici. Na nekada blatnjavom pojasu koji se nalazio na mestu gde su sada trotoari postavljene su behaton ploče sa taktilnim trakama kako bi se olakšalo kretanje slepih i slabovidih osoba.

                   Potpuna  rekonstrukcija saobraćajnica podrazumevala i  zamenu vodovodne i kanalizacione mreže ali i sređivanje  raskrsnice koja je bila jako problematična. Radovi obuhvataju potez od visine Radničke ulice do mesta gde se ukrštaju ulice Dušana Popovića, Mokranjčeva i  ulica Stanoja Bunuševca.

                 „Ovo je 35 saobraćajnica koja je rekonstruisana u ovoj godini plus na desetine i desetine kilometara puteva koji vode prema našim selima“, kaže gradonačelnik Darko Bulatović. „Uz to, urađeni su novi kružni tokovi, vodovodna  i kanalizaciona mreža. Situacija je sada mnogo bolja nego što je bila. To je još nije na onom nivou kakve su  potrebe i očekivanja građana ali smo napravili veliki pomak napred. Sa ovim aktivnostima se neće stati i radiće se kontinuirano tokom  čitave godine samo što će intenzitet biti manji tokom zime , ali će i u tom periodu biti rekonstrukcija i izgradnje saobraćajnice.

               Već je u planu da se radi i 36 saobraćajnica, a njeno ime će se znati već tokom ove nedelje.

               „Jutros  smo imali koordinaciju sa izvođačima radova i izneo sam im primedbe građana, a jedna od njih je da ne mogu da otvore novo gradilište i novu saobraćajnicu dok prethodnu ne zatvore i urade je valjano. To podrazumeva  i počiste  ono što je ostalo iza njih. Tek kada to urade  mogu da otvore novo gradilište“, naglašava Bulatović.

               On je ovom prilikom najavio i nove radove na saobraćajnicama, kako u gradu, tako i na putevima koji vode ka niškim selima.

                „Rekonstrisaćemo i saobraćajnice koje vode do tri niška sela. Očekujem da to budu saobraćajnice od Gornje Trnave do Velepolja, od Donje Vrežine  do Gornje Vrežine i saobraćajnica od Mariborske  ulice u naselju Branko Bjegović prema Sjeničkoj do Gornjeg Komrena i do Huma. Ako je sve u redu krenućemo za 15 dana i sa izgradnjom novih saobraćajnica“, kazao je Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare