Izložba “Svi mostovi Niša”

NIŠ

Izložba fotografija “Svi mostovi Niša” autora Blagoja Ilijevskog biće otvorena 18. januara u Oficirskom domu u Nišu – rečeno je danas na konferenciji za novinare koje je u Media reform centru organizovalo Udruženje Makedonaca “Vardar”.

Autor kaže da je godinu ipo dana fotografisao mostove u gradu.

“Nisam čuo da je neko u Srbiji napravio ovakvu izložbu. Ja sam čuo da Hamburg ima 2600 mostova , neke je obeležio ali nije slikao. Čuo sam da Amsterdam ima 1300 mostova. Neko je to zapisao ali nije dokumentovao. Ja sam polazeći od tih napisa počeo da tragam za tim koliko mostova ima u Nišu. Uzeo sam aparat i slikao. Našao sam da Niš ima sedam reka, šest potoka, da Južna Morava protiče kroz Niš. Trudio sam se godinu ipo dana , 160 mostova sam našao, slikao i dokumentovao”, kaže Blagoje Ilijevski, autor izložbe

“Mostovi spajaju ljude, spajaju dve obale. Udruženje Makedonaca “Vardar” postoji 14 godina i radi na spajanju dva bliska naroda, srpskog I makedonskog. Udruženje se uključilo da na sve načine pružimo logističku I svaku drugu podršku , da se izložba pripremi”, rekao je na konferenciji za novinare , Blage Petruševski , predsednik udruženja “Vardar”

Fotografije će pratiti i podaci o reci, od izvorišta ka ušću,  koju premoćuje fotografisan most. Kod mostova za koje se zna konstruktor biće istaknut i ovaj podatak.

Izložbu su podržali grad Niš i sekretarijat za kulturu i informisanje.

Izložba će trajati do 21. Januara  I ulaz je slobodan

Autor fotografije Blagoje Ilijevski odlučio je da sve fotografije nakon zatvaranja izložbe pokloni zdravstvenim ustanovama u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare