Iz gradske kase za Direkciju za javni prevoz sedam miliona dinara

NIŠ

Za povećanje osnivačkog kapitala Javno komunalnog preduzeća Direkcija za javni prevoz Niša,  iz gradskog budžeta biće  izdvojeno 7 miliona dinara – odlučilo je danas Gradsko veće Niša. V.d direktor ovog javnog preduzeća  Milan Milić je obrazložio da je ovo preduzeće osnovano 2011. godine sa 500 evra kapitala, što je bio zakonski  minimum, a da su u 2014. i 2015. godini deo dobiti raspoređen je za povećanje osnivaćkog kapitala. Taj iznos je u 2014,bio 172000 dinara a 2015 bio je 4 miliona sedamsto ghiljada

“ Trenutni kapital preduzeća je  5 miliona dinara” rekao je Milić.

Kako je rekao V. d. direktor ovog preduzeća Milan Milić ova sredstva biće na računu preduzeća za održavanje likvidnosti, povraćaja duga kao i kredita koji su podizani ranije za delatnost kojim se ovo preduzeće više ne bavi, prevoz putnika, kao i potrebnim tekućim investicijama

“Sa dodatnih 7 miliona dinara obzbedila bi se dodatna finasijska sigurnost i povećala likvidnost preduzeća, obzirom da se da se Direkcija bavi organizacijom, kontrolom i realizacijom celog integrisanog tarifnog sistema, da se isplaćuju prevoznicima mesečne fakture koje godišnje iznose oko milijardu i po dinara. Veoma je bitno da Direkcija ima jednu stabilnu pozadinu kako bi mogla nesmetano da funkcioniše”, rekao je Milić.

Inače,  Direkcija više nema prihode od obavljanja prevoza. Ovaj deo poslovanja ne funkcioniše od jula ove godine .

Direkcija je zbog niza propusta i neispunjavanja ugodvornih obaveza raskinula  7. decembra ugovor sa prvozom “Čurdić” koji je vozio linije 6 i 13, kao i 12 prigradskih. Ovih dana prevoz na ovim linijama vrše Niš ekspres i Ariva. I situacija u gradskom prevozu se normalizovala.

Milić je rekao da će sutra raspisati tender za izbor novog prevoznika koji će voziti građane do datuma koji je predviđen prilikom potpisivanja ugovor sa prevoznikom Ćurdić.

V. d. direktor Milič je rekao da se trenutno radi analiza gradskog prevoza i ta analiza treba da odredi buduće pravce razvoja gradskog prevoza, modele karata, eventualno uvođenje dnevnih i višednevnih karata , promenu  tarifnog sistema, novu mrežu linija i parametre koje treba da ispune vozila javnog prevoza.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o